REUTERS/Hannah McKay
PIŠE MARCA

REAL MADRID PRONAŠAO ZAMJENU ZA KOVAČIĆA U 'BARCELONINOM DVORIŠTU' Španjolci otkrili 'nemogući transfer' koji bi rastužio bivšeg hrvatskog izbornika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2018. 18:04

Vijest o potencijalnom odlasku Matea Kovačića iz madridskog Reala ponovno puni medijske stupce.

Interes za hrvatskim nogometnim reprezentativcem navodno su pokazali Juventus, Milan, Inter i Schalke, a iako Real nema želju prodati Kovačića, već ima i spremnu rezervnu opciju, odnosno, njegovu zamjenu.

"Los Blancosi bi se mogli okrenuti Thiagu Alcantari, bivšem igraču Barcelone, a aktualnom igraču Bayerna, ukoliko je Mateo Kovačić odlučan u namjeri da ode", piše Marca.

"Hrvatski veznjak nezadovoljan je minutažom tijekom sezone 2017/18 i odlučan je u namjeri da napusti Santiago Bernabeu kako bi imao ulogu startera u nekom drugom klubu. U Realu ne žele izgubiti bivšeg veznjaka Intera, iako su također svjesni dobrog odnosa kojeg njihov novi trener Julen Lopetegui ima s Thiagom. Bayernov playmaker je u Lopeteguijevo doba na klupi španjolske reprezentacije stalno dobivao priliku, a Los Blancosi su oduvijek jako poštovali Thiaga, iako se njegov transfer smatrao nemogućim s obzirom na vezu s Barcelonom", dodaje Marca.

U medijima se u posljednje vrijeme Thiagovo ime često dovodi u kontekst potencijalnog odlaska iz Bayerna.

"Bavarce čekaju promjene unutar momčadi pod novim trenerom Nikom Kovačem, a navodi se da bi svota od 70-ak milijuna eura zadovoljila apetite bavarskog velikana.

Alcantara je za seniorsku momčad Barcelone igrao između 2009. i 2013., prije transfera u Bayern za 25 milijuna eura odštete.

Linker
23. travanj 2024 13:01