Getty Images
JEDAN IGRAČ JE KLJUČ SVEGA

REAL MOŽE NANIJETI DVOSTRUKI UDARAC PSG-U! BIH LEGENDA OTKRIVA: 'Nemojte otpisati Real, bit će tu svega! Ako PSG ne ode do kraja, Neymar hoće!'

SAFET SUŠIĆ ZA SN Bivši igrač Paris SG-a o intrigantnom dvoboju koji nas očekuje u osmini finala Lige prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2018. 21:03

Safet Sušić trenutačno je bez posla nakon odlaska iz Alanyaspora, a kad je bez posla, onda je u Parizu.

- Tu sam kod kuće, tu je obitelj, Pariz je moj dom. Posao? Tako je ispalo, ostao sam odjednom bez dvojice najboljih igrača zbog ozljede, Vagnera Lovea i Juniora Fernandesa, zaredali su loši rezultati i rastali smo se. Nije bilo ljutnje, raskid je bio prijateljski, tako je to u trenerskom životu, jedan dan si tu, drugi dan nisi. Trenutačno ne jurim za novim angažmanom, ako se nešto privlačno otvori, u redu, ako ne, malo ću pričekati - priča Sušić, koji zna sve o PSG-u, bivši je igrač toga kluba, prati ga, dakako, i u ovim slavnim danima.

- Ha, prognozirati tko će proći, PSG ili Real, stvarno je nezahvalno. Imaju i jedni i drugi svoje adute. Sigurno da PSG ima povijesnu priliku doći do kraja, ima odličnu momčad, međutim, Real je to, ne bih ga ja samo tako otpisivao.

Prenosi Sušić atmosferu iz Pariza, doduše, prva je utakmica u Madridu pa možda sad i nije tako vatreno.

Jasan cilj

- PSG je sastavio momčad od sjajnih pojedinaca, ali Pariz ipak nije nogometni grad u onom pravom smislu riječi. Evo, ovdje mediji uglavnom pišu o Olimpijskim igrama, PSG je nekako u drugom planu. Ne znam je li to prednost ili mana, ali činjenica jest da zasad atmosfera nije nešto posebno vruća. Dobro, možda prije uzvrata bude malo više emocija, ali trenutačno se stvarno ne može reći da Pariz diše za PSG i Ligu prvaka.

Na neki način ovo je za Parižane ‘sad ili nikad’. Imaju pred sobom Real u krizi, oni su, pak, u naletu, s jasnom željom da osvoje Ligu prvaka.

- Da, ovo je godina kad PSG ne krije da želi otići do kraja, sve što se zadnjih godina radilo i kupovalo na Parku prinčeva radilo se s ciljem penjanja na krov Europe. Neću reći da je ‘sad ili nikad’, ali da je u Parizu sve podređeno Ligi prvaka, to nije tajna. No, činjenica jest također da bi neosvajanje ovog trofeja, a pogotovo ispadanje već sad od Reala, moglo uzdrmati Parižane.

MUNICH, GERMANY - DECEMBER 05: Neymar of PSG reacts during the UEFA Champions League group B match between Bayern Muenchen and Paris Saint-Germain at Allianz Arena on December 5, 2017 in Munich, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Tu je možda ključan jedan čovjek, jedan igrač.

- Mislim na Neymara. Nekako mi se čini da mu je žao što je otišao iz Španjolske, iz Barcelone, da nije toliko igrački zadovoljan u Parizu. Ipak, Ligue 1 nije tako glamourozna kao Primera, nisu to takvi izazovi. Jest, novac je strašan, ali nekako osjećam da mu nešto nedostaje. A i ta priča o odlasku u Real, mislim da nije samo glasina, ima tu nešto, sigurno. Zato, Neymara može u PSG-u zadovoljiti samo osvajanje Lige prvaka, ne dogodi li se to, mogao bi doista na ljeto otići u Real. Ako ga Madriđani žele, cijena im neće biti problem.

No, PSG jest favorit protiv ovakvog Reala?

- Ne znam, kažem, ne bih ja nikad Real podcijenio. Baš zato što je izgubio sve izglede u Španjolskoj, fokusirat će se na Ligu prvaka. Nije lako opet otići do kraja, prvi su koji su uzeli dvaput zaredom Ligu prvaka, sigurno im je motiv napraviti to i treći put. Real je iskusniji u ovakvim utakmicama, zna igrati na rezultat. PSG-ov trojac naprijed možda i jest nešto najbolje što danas postoji, iza su Alves, Thiago Silva, iskusni majstori. Međutim, lošija je točka Parižana vratar Areola, mlad je, ne čini mi se da je klasa. Koliko vidim, i Cavani je nešto ozlijeđen, pitanje je hoće li biti pravi. Ma, bit će tu svega! U svakom slučaju, PSG djeluje dobro u Francuskoj, dominantno, ali pitanje je koliko će to biti dovoljno u ovakvom dvoboju s velikim Realom. Ako to PSG prođe, e onda...

Malo u sjeni

Tko su još favoriti za naslov prvaka osim ova dva kluba?

- Kako sad igra, to je apsolutno Manchester City. Iako, ja nikad ne bih zapostavio Barcelonu, koja je ove sezone opet izvrsna, koja ne gubi utakmice, dominira u Španjolskoj. Krug favorita ili potencijalnih osvajača zatvaraju velikani Juventus i Bayern. Možda malo u sjeni, ali nikako ih nemojte otpisati, kad je najteže oni uvijek nađu put do pobjede.

Robert Prosinečki odvest će BiH na Euro

Kad već čujemo legendarnog Sušića, otvorimo i neke druge teme. Recimo, Robert Prosinečki je postao izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine?

- Dobra stvar i za njega i za BiH. Ima Bosna još uvijek dobre igrače, vjerujem da će Robi odvesti reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Premda, lakše se plasirati na Euro, nego na SP. Ovisi i o ždrijebu, ali ima BiH kvalitetu da bude na kontinentalnoj smotri.

A Izet Hajrović, Dinamovo pojačanje? Baš ga je Safet Sušić uveo u reprezentaciju, znači da ga cijeni?

- Odličan igrač, samo treba s njime imati strpljenja. Da se vrati u formu, nije dugo igrao, bio je ozlijeđen. No, što se igračkih stvari tiče, ali i njegova ponašanja i odnosa prema radu, tu nemam dvojbu, on će biti pojačanje za Dinamo. Eksplozivan je, prododan, ima odličan udarac. Greška mu je što je iz Galatasarayja otišao u Njemačku, to sam mu i tada govorio, čak sam ga i nagovarao da ostane u Turskoj, da mu taj nogomet više odgovara. U Werderu se nije naigrao, ali to ne znači da ne valja, štoviše, mislim da je Dinamo napravio sjajan potez što ga je doveo.

Linker
19. travanj 2024 17:46