REUTERS
PRENOSE ŠPANJOLCI

REKONSTRUKCIJA REALA! ČEKA NAS LJETNA LUDNICA U MADRIDU Španjolci dižu kredit i kreću po zvijezde: Planiraju potrošiti više od pola milijarde eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2019. 11:59

Više od pola milijarde eura madridski Real ostavit će na ljetnoj nogometnoj tržnici, piše španjolski AS.

Zinedine Zidane odradio je sastanke s upravom, pišu španjolski novinari, na kojima je odabrano pet imena koje će Real loviti kada bude počeo ljetni prijelazni rok. Riječ je o Paulu Pogbi (Manchester United), Edenu Hazardu (Chelsea), Christianu Eriksenu (Tottenham), Tanguyu Ndomebelu (Lyon) i Luki Joviću (Eintracht).

Podsjetimo, dolazak Edera Militaa iz Porta već je riješen, što je Real koštalo oko 50 milijuna eura.

Najproblematičniji potencijalni transfer od gore nabrojanih bit će onaj Paul Pogbe, igrača kojeg United ne želi pustiti za iznos manji od 150 mlijuna eura, dok Chelsea za Hazarda traži 112 milijuna eura.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Watford - Old Trafford, Manchester, Britain - March 30, 2019  Manchester United's Paul Pogba reacts during the match              REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Što se tiče Tottenhama, cijena koju su izvisili za Eriksena je 100 mlijuna eura, iako AS piše kako u Realu neće htjeti preći granicu od 85 milijuna eura. Pregovori s Lyonom oko Ndombelea već su poodmakloj fazi, a dogovor bi trebao pasti oko cifre od 80 milijuna eura. Ista je situacija i s Lukom Jovićem za kojeg će biti potrebno iskeširati oko 60 milijuna eura…

U slučaju kada bi Real uspio kupiti svu petoricu nabrojanih, prema ovim ciframa, ukupni trošak oko 487 milijuna eura, a kada se u jednažbu uvrsti i 50 mlijuna eura koji su već plaćeni Portu, dolazimo do cifre veće od pola milijarde eura.

Za usporedbu, Real je u posljednjih pet sezona potrošio ukupno 453 miljuna eura na 23 pojačanja.

Pohod na europsku nogometnu tržnicu Real bi trebao financirati iz nekoliko izvora, piše AS. Na raspolganju je već 150 milijuna eura. Dio novca planira se dobiti i prodajom određenih igrača poput Jamesa Rodrigueza i Matea Kovačića, a uskoro bi trebao biti potpisan i novi sponzorski ugovor s Adidasom na račun kojeg će Real zarađivati oko 100 mlijuna eura po sezoni.

No, to neće biti dovoljno. Real je nedavno ušao u kredit od 575 miljuna eura za obnovu stadiona, a ako žele izvesti sve što su zacrtali s kupovinom novih igrača, ulazak u drugi djeluje kao najrealnija opcija…

Linker
20. travanj 2024 18:55