Ivan Lepinjica s brojem 6 u dvoboju s Amerom Gojakom
 Damjan Tadić/CROPIX
VELIKI TRANSFER NA POMOLU

RIJECI TREBA TRI I POL MILIJUNA EURA OVE ZIME, A UPRAVO TOLIKO ZA MLADOG DRAGULJA NUDI ENGLESKI VELIKAN Mladi reprezentativac na meti giganta!

RIJEKA Jedna od opcija za zatvaranje financijske konstrukcije je i prodaja mladog reprezentativnog veznjaka, koji je na meti moćnih Londončana
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 03. siječanj 2020. 12:45

Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, u razgovoru s novinarima na “Bijeloj noći”, krajem prošle kalendarske godine, rekao je između ostaloga i ovo:

- Postigli smo maksimum u financijskom smislu. Ne mogu više pridonijeti HNK Rijeka. Prosječan budžet u ovim osam godina bio je 14 milijuna eura, a ako bilo tko dođe i ponudi Rijeci više i bolje, nema problema da se maknem. Ne mogu osvojiti više od onoga što smo osvojili.

Nitko to nije shvatio kao oproštajni govor predsjednika koji je od kvarnerske ruzinave olupine napravio brod koji ponosno plovi europskim morima. Mišković nije, naime, čovjek koji će olako baciti rukavicu, dapače, fajter je. Nije bio talac euforije u šampionskim danima, osvojio je dvostruku krunu, još dva Kupa i Superkup, ne pada u depresiju kada stvari krenu nizbrdo. Rezultatski uspjeh uvijek je usko povezan s financijama. Nakon osvajanja Kupa i drugog mjesta, prošle kalendarske godine Rijeka je na europskoj sceni eliminirala Aberdeen, dvama pobjedama, ali je u play-offu izgubila od Genta. Jedan gol nedostajao je do zarade od najmanje tri milijuna eura. Suparnik je bio bogatiji, jači...

Rijeci trenutačno nedostaju ti europski milijuni... Najviše su zaradili 2017. u šampionskoj godini, više od sedam milijuna eura.

Varazdin, 301019.
Gradski stadion. 
Utakmica Kupa Hrvatske, 
NK  Varazdin - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ivan Lepinjica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak/Cropix
Ivan Lepinjica već se izborio za mejsto u prvoj momčadi, a postao je i mladi reprezentativac

Čolak i Francuska

Tri milijuna eura je, naime, novac koji Riječani planiraju, žele i moraju prihodovati od “zimskog mercata”. Da bi zatvorili financijsku konstrukciju sezone, čiji je nastavak 1. veljače. Sve zajedno dvanaest milijuna eura... Jer, ambicije su jasne, vratiti se na drugo mjesto, nadoknaditi bod zaostatka za Hajdukom i pokušati osvojiti, obraniti Kup, a tu put vodi preko Dinama u četvrtfinalu 5. veljače na Rujevici.

Na Transfermarktu Mirko Čolak vrijedi ta tri milijuna eura. Napadač koji je igrao i Bundesligu dijamantna je igla Rijeke. Destinacija Francuska? Možda... Acostyju istječe ugovor u lipnju, Rijeka ga želi prodati, ali i osloboditi se njegova ugovora koji, navodno, nije mali...

Da je Rijeka dohvatila skupnu fazu Europske lige, bilo bi novca od UEFA-e, ali i igračima bi cijena narasla...

Je li Ivan Lepinjica - imat će 21 godinu u srpnju ove godine - mladi reprezentativac, riječki dragulj koji će zatvoriti financijsku konstrukciju? Rijeka navodno traži 5 milijuna eura, a Chelsea je spreman ponuditi 3,5 milijuna. Gledali su ga u dresu mlade reprezentacije koja je igrala protiv Slovačke.

Igor Bišćan ga je u prvotimca promovirao na Rujevici, vrativši ga iz Zadra, gdje je bio na posudbi. Izborio se Lepinjica za mjesto zadnjeg veznog u rasporedu 4-1-4-1, odigrao veoma zapažene utakmice. Bišćanu je Lepinjica bio čvrsta karika kada je u finalu Kupa zauzdao Nenada Bjelicu i Dinamo. S Rožmanova radara nestao je na kraju sezone, nakon što ga je u Gorici, na utakmici reprezentacije U-21, pratilo dvadesetak skauta. Za Lepinjicu su zanimanje pokazali i Leeds, ali i Bilićev WBA. Zovu ga i u Maksimir. A uvijek je aktualna priča s Talijanima (Bologna, Atalanta...).

Natječaj za stopera

Lepinjica je dijete Rijeke, ali Pazinac. Za Pazinku igraju braća. Sestra je rukometašica u Labinu. Sportska obitelj. Otac Dragan je 1987. godine igrao sedam utakmica za Dinamo, nakon Osijeka, ali bio i u Madeiri... Majka Marinella Foško je 23. lipnja 1990. u Beogradu popravila jugoslavenski rekord u skoku u vis. Preskočila je letvicu postavljenu na 184 cm. Njezin brat Marinko bio je kapetan Pazinke. Stoper. Kako bi danas dobro došao - Riječanima...

Srećka Juričića, sportskog direktora HNK Rijeka, pokosila je gripa, ali kaže da se ne brine, jer njegov prvi suradnik Ivan Mance drži sve konce u svojim rukama. A postoji i mobitel...

Otvoren je natječaj za stopera. Mora biti kvalitetan i jeftin, po mogućnosti bez odštete, slobodan igrač. Nespojivo, ali na Rujevici, govore nam prošla vremena, sve je moguće. Za sada je, međutim, najvažnije prodati.

Ako Lepinjica preseli u London, Rijeka je riješila proljetne financijske probleme. I stopera.

Linker
03. svibanj 2024 12:02