Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NADOMAK POTPISA

RIJEKA DOVODI BIVŠEG SUIGRAČA FERNANDA TORRESA Na Rujevicu stiže bivši kapetan Splita koji bi se brzo trebao prometnuti u lidera momčadi

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. siječanj 2020. 12:05

Nino Galović, 27-godišnji središnji branič, raskinuo je ugovor s japanskim Sagan Tosuom i tijekom današnjeg dana bi trebao postati novi igrač Rijeke. Svi detalji ugovora su usuglašeni, Galović je u ponedjeljak došao u Rijeku na liječničke preglede a ako ishod bude pozitivan, u što nitko ne sumnja, već u utorak mogao bi biti sa suigračima koji su otputovali u Umag na prvi dio priprema.

Galovićevim potpisom bit će tako okončana potraga za središnjim braničem, angažmanom nekadašnjeg igrača Splita i Slaven Belupu koji je u karijeri već skupio preko 200 nastupa u prvim ligama Hrvatske, Izraela, Bjelorusije i Japana, na Rujevici su zatvorili goruću poziciju i sada će daljnji mercato u prvom redu ovisiti o prodajama.

Galović u Rijeku dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s japanskim Sagan Tosuom u čijem je dresu odigrao tek sedam utakmica (igrao je s Fernandom Torresom) prije nego je posuđen Dinamu iz Minska.

Osim Rijeke imao je ponude i iz Turske, ali presudila je želja za povratkom u Hrvatsku, dok su na Rujevici željeli baš njega jer su tražili karakternog igrača (Galović je bio kapetan i u Splitu i u Dinamo Minsku) koji će brzo prometnuti u lidera momčadi na travnjaku i izvan njega.

U HNL-u Galović je odigrao 94 utakmice za Split i Slaven Belupo uz dva postignuta pogotka, odnosno preko 200 nastupa u prvim ligama Hrvatske, Izraela, Bjelorusije i Japana, a ima i dva nastupa za reprezentaciju do 21 godine.

Linker
19. travanj 2024 21:52