Robert Murić mogao bi krenuti od prve minute umjesto Alena Halilovića
 Zeljko Hajdinjak / Cropix
POZNATO LICE

RIJEKA OŽIVLJAVA KARIJERU NEKOĆ JEDNOG OD NAJVEĆIH HRVATSKIH TALENATA!? Bivši Dinamov dragulj stiže na Rujevicu kao zanimljivo napadačko pojačanje?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 31. siječanj 2019. 21:03

Robert Murić, 22-godišnji ofenzivac (primarno desno krilo) mogao bi postati novi igrač Rijeke, ako je vjerovati napisima portugalskog lista Record (neslužbeno sve bi trebalo biti gotovo u petak) i pojačati kadar kojim raspolaže Igor Bišćan čime bi Bijeli uoči nastavka prvenstva u svom rosteru dobili zanimljivo napadačko ime.

Murićevo je dobro znano u hrvatskim nogometnim krugovima, riječ je o jednom od najvećih talenata generacije rođene 1996. godine koji nakon odlaska iz Dinama nije uspio na željeni način utabati svoj put u seniorskim vodama. Murić je nakon naprasnog odlaska iz Dinama otišao u Ajax gdje je nastupao za mladu momčad (54 nastupa, 15 pogodaka, 19 asistencija) kroz koju se izborio i za nastupa u prvoj momčadi nizozemskog velikana (uz jednu asistenciju), svoj ulaz u seniorski nogomet nastavio je tražiti kroz Pescaru u Serie A gdje je skupio šest nastupa uz jedan pogodak prije nego je otišao u portugalsku Bragu gdje je igrao za B momčad (posljednji nastup imao je 6. siječnja). Sada se nada da će u Rijeci, poput nekih prethodnika, dobiti priliku koju je toliko dugo čekao...

DUIVENDRECHT, NETHERLANDS - FEBRUARY 24:  Robert Muric of Ajax scores his penalty in the shoot out during the UEFA Youth League Round of 16 match between Ajax Amsterdam and AS Roma held at Portpark de Toekomst on February 24, 2015 in Duivendrecht, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Murić je igrač koji se savršeno uklapa u ono što Rijeka dovodi, talent koji je prerano otišao u inozemstvo na Rujevici se može nadati da će ispraviti greške u koracima koje je napravio na putu svog nogometnog odrastanja. Pritom je Murić i igrač čije ime nije nepoznato među skautima brojnih klubova, dobra sezona ili dvije u dresu riječkog prvoligaša mogli bi mu odškrinuti i neka inozemna vrata, pritom i omogućiti Bijelima da zarade neki novac što se savršeno uklapa u onu već poznatu riječku priču o afirmaciji i prodaji igrača kojima karijera u nekom trenutku nije krenula željenim smjerom.

U svakom slučaju priča je zanimljiva, Dinamo ga nije uspio vratiti u ljeto 2017. između ostalog jer ni Muriću HNL nije bio toliko zanimljiva opcija, sada u Rijeku dolazi s nadom da će mu napokon biti sretna luka. Ako se sve završi, na Rujevici će ga dočekati raširenih ruku, između ostalog i jer će popuniti ofenzivne pozicije za slučaj da Heber ode (ligama kojima je zanimljiv prijelazni rok završava krajem veljače).

Linker
18. travanj 2024 09:02