HNK Rijeka Screenshot
POTPISAO NA TRI GODINE

RIJEKA PREDSTAVILA NOVOG ŠPANJOLCA NA RUJEVICI 'Ovo je za mene veliki korak naprijed, u ovoj ligi mogu napredovati''

IGLESIAS Novi Španjolac na Rujevici
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 17. srpanj 2019. 10:41

Nije bilo problema na liječničkom pregledu, stoga je Dani Iglesias sukladno najavama tijekom utorka postao novi igrač riječkog prvoligaša.

Ugovor je potpisan na tri godine uz mogućnost produljenja na još godinu dana. S obzirom na lanjsku statistiku od 22 nastupa uz jednu asistenciju bez pogotka u Istri 1961, 23-godišnjeg Španjolca na Rujevici valja titulirati prinovom, a ne pojačanjem.

- Jako sam zadovoljan što sam došao u Rijeku koja je veliki klub i ovo je veliki korak prema naprijed u mojoj karijeri. Nadam se da će ovo biti dobra sezona, i za mene i za klub. Preferiram poziciju ofenzivnog veznjaka, ali mogu igrati i povučenije ili na poziciji krila - kazao je Iglesias koji je karijeru započeo u Composteli, a prije Hrvatske igrao je za dva kluba iz matične države (Deportivo La Coruna, Alaves).

Krilne pozicije prilično su bukirane (Kvržić, Murić, Gorgon, Acosty, Vuk, Bušnja), stoga je realnije očekivati Iglesiasa kao desnog ili lijevog veznog u 4-3-3 sustavu gdje će konkurirati Pavičiću, Haliloviću i Lončaru dok su Lepinjica i Capan igrači drukčijeg profila. Ali, sve to tek od drugog kola, jer nema pravo nastupa protiv Varaždina u subotu.

- Poznajem konkurenciju u Hrvatskoj. Bit će ovo veliki izazov za nas, pokušat ćemo sve da izborimo plasman u skupine Europske lige i ostvarimo što bolje rezultate u prvenstvu i Kupu. Uživao sam u Istri, uživam u Hrvatskoj. Zemlja i ljudi mi se jako sviđaju, volim ovdašnji nogomet, ovo je dobra liga u kojoj mogu pokazati što znam i dodatno napredovati - kazao je Iglesias kojeg će navijači ‘od milja’ vjerojatno zvati Enrique, Julio ili jednostavnije - Dani. Također, recimo da je postao treći Španjolac u povijesti Rijeke, prvi je bio Tonito, drugi Alex Fernandez.

Linker
26. travanj 2024 06:20