Getty Images
TRENUTAK ODLUKE

RIJEKIN REPREZENTATIVAC NAPUŠTA RUJEVICU I PRIJE POČETKA SVJETSKOG PRVENSTVA? Sve bi se moglo riješiti prije utakmice s Nigerijom...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. lipanj 2018. 12:34

Inozemni transfer Filipa Bradarića najvažniji je posao izlaznog mercata Rijeke ovog ljeta.

Odlazak 26-godišnjeg veznjaka već se neko vrijeme spominje kao prilično izgledan, a kako sada stvari stoje, neće biti iznenađenje ako se realizira u idućih tjedan dana, odnosno prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Činjenica da se Bradarić našao među 23 igrača koje je izbornik Zlatko Dalić odabrao za Mundijal, kao i za nastup protiv Brazila, definitivno je ubrzala neke procese jer su i pretendenti na njegove usluge itekako svjesni da cijena veznjaka Rijeke tijekom Svjetskog prvenstva može samo rasti. I na Rujevici, neslužbeno, očekuju da bi ponuda za njega mogla sletjeti već početkom novog tjedna, odnosno da bi se sve moglo riješiti prije utakmice Vatrenih s Nigerijom. Pogotovo što se priča kuha već neko vrijeme.

Rovinj, 270518.
Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju. Na stadionu Valbruna trenirati ce svaki dan dva puta sve do odlaska na utakmicu s Brazilom u Liverpoolu.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Interesa ne manjka, upiti od kojih se očekuje da idućih dana prerastu u nešto konkretno dolaze iz svih liga Petice i Rusije, možda na kraju bude i licitacije kao prošle godine, kada su se za usluge Franka Andrijaševića nadmetali Standard Liege i Gent.

U svakom slučaju, Rijeka, Bradarić i ljudi koji skrbe o njegovoj karijeri žele priču završiti prije Mundijala da bi se u ljeto ušlo s definiranim transferom, odnosno da bi Rijeka namaknula sredstva potrebna za pronalazak njegove zamjene. Stjepan Lončar, koji će doći iz Širokog Brijega (u suprotnom će smjeru Ajayi, ne i Solomon), u ovom je trenutku prinova, pa će odlaskom Bradarića započeti potraga za njegovim nasljednikom.

Traži se potentni vezni igrač, nešto recimo poput Mate Jajala kada je stigao na Kantridu prije četiri godine.

Linker
20. travanj 2024 03:55