REUTERS/Santiago Ferrero
PRED NJIM JE TEŠKA MISIJA

ROBERT PROSINEČKI OBJASNIO ZAŠTO SE VRATIO NA MJESTO (NE)SREĆE Legendarni bivši Vatreni imao je nekoliko opcija: 'Nema smisla pričati o tim ponudama'

ROBERT PROSINEČKI Donedavni izbornik BiH vratio se u Kayserispor s kojim je u sezoni 2012./13. osvojio peto mjesto ROBERT PROSINEČKI OBJASNIO ZAŠTO SE VRATIO NA MJESTO (NE)SREĆE Legendarni bivši Vatreni imao je nekoliko opcija, a jedan od najvećih rivala ka ispunjenju cilja bit će mu bivši suigrač: 'Nema sad smisla pričati o tim ponudama...'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. siječanj 2020. 11:00

Robert Prosinečki vraća se u Tursku. Na klupu kluba u kojem je već bio, Kayserispora i s kojim je u sezoni 2012./13. osvojio peto mjesto. Iduće sezone Kayseri je ispao, Prosinečki otišao, a sad se vratio na mjesto (ne)sreće. Jer klubu gori pod petama, posljednji je na ljestvici sa samo 10 bodova iz 17 utakmica, zona spasa bježi mu pet bodova. Nije nemoguća misija, ali Prosinečkog, definitivno, čeka težak posao.

- Situacija nije idealna, zadnji smo, došao sam ovdje da bih spasio Kayseri od ispadanja. Dogovorili smo suradnju do ljeta, a onda ćemo vidjeti što dalje, ovisi i hoćemo li se spasiti - javio se kratko Prosinečki nakon što je jučer i službeno dogovorio povratak na klub Kayserispora.

Sudar s Tomasom

Prosinečki je već četvrti trener Kayserija ove sezone, a u Tursku je došao nakon teškog poraza od Trabzonspora (6:2). Prosinečki je prije mjesec dana završio svoju epizodu na kormilu reprezentacije BiH, bilo je i drugih ponuda i upita, ali na kraju se odlučio za turskog davljenika.

- Nema smisla sad pričati o tim ponudama, izabrao sam Kayserispor i od ovog trenutka samo razmišljam kako pomoći klubu da ostane u ligi. Momčad nije na razini one koju sam vodio u prošlom mandatu, slabija je, ali već smo počeli pričati o pojačanjima. Odmah ćemo krenuti u akciju, pokušati dovesti igrače koji će nas pojačati i donijeti nam kvalitetu dovoljnu za ostanak - ispričao nam je Prosinečki, koji je upravo zvučao kao da nema dovoljno vremena, kao da se odmah baca na posao.

- Nemam više što dodati, nema tu puno filozofije. Krećem raditi!

Pomoćnici će mu, kao i dosad, biti Gordan Ciprić i Dragan Spasić, a Prosinečki bi već 5. siječnja trebao momčad odvesti u Antalyu gdje će je pripremati za nove izazove. Već 14. siječnja suparnik je Fenerbahče u Kupu, pa Kayseri gostuje kod odličnog Alanyaspora pa ide u goste Feneru u prvenstvu. Potom igra kod kuće s konkurentom u borbi za ostanak Ankaragücüom a zatim gostuje kod Galatasaraya. Stvarno udarni siječanj i početak veljače.

Spomenimo još nešto. Kayserispor je prvi nogometni klub u Turskoj kojemu je na čelu žena. Predsjednica Berna Gözbaşı ovako je najavila dolazak Roberta Prosinečkog.

- Nedovršenu priču želimo dovesti do kraja - rekla je, aludirajući na prošli mandat Prosinečkog na klupi.

A jedan od najvećih rivala u toj borbi za ostanak u ligi Prosinečkom će biti Stjepan Tomas. On je trener Antalyaspora, koji trenutno ima četiri boda više. Nekad suigrači, a sad su veliki protivnici.

SVE KLUPE VELIKOG ŽUTOG

HRVATSKA

pomoćnik izbornika reprezentacije od srpnja 2006. do prosinca 2010.

C. ZVEZDA

glavni trener momčadi od prosinca 2010. do kolovoza 2012.

KAYSERISPOR

glavni trener momčadi od listopada 2012. do prosinca 2013.

AZERBAJDŽAN

izbornik reprezentacije od prosinca 2014. do studenoga 2017.

BIH

izbornik reprezentacije od siječnja 2018. do studenoga 2019.

PROSINEČKI U KAYSERISPORU

48 utakmica na klupi

18 ostvarenih pobjeda

12 upisanih remija

18 izgubljenih susreta

58:60 ukupna gol-razlika

Linker
21. travanj 2024 01:37