Foto: Paun Paunovic / CROPIX
POTVRĐENO

RUDEŠ DOVEO POJAČANJA Dogovoren dolazak mladog veznjaka Hajduka koji je već napustio pripreme 'Bijelih', te bivšeg napadača Osijeka

Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 16. siječanj 2019. 13:12

Zaključio je Rudeš jučer posao oko dovođenja Tomislava Štrkalja, bivšeg napadača Osijeka, kojeg je otkupio portugalski prvoligaš Rio Ave i proslijedio u redove posljednjeplasirane momčadi hrvatskog prvenstva. Štrkalj (22) je dosad odradio 36 prvoligaških utakmica za Osijek i Cibaliju te zabio tri pogotka.

Nije Štrkalj jedino novo pojačanje, jer je Rudeš dogovorio sve oko dolaska 20-godišnjeg Luke Pasaričeka. Bivši polaznik Dinamove nogometne škole od 2016. je član Hajduka, gdje je igrao za drugu momčad. Pasariček stiže iz Turske, gdje je krenuo s pripremama s Hajdukom i Rudešanima bi se trebao priključiti u Puli, gdje će desetak dana Tomislav Ivković odrađivati pripremni dio.

Popis za Pulu predvode vratari Banić, Picak i Mohorović i u tom tijelu momčadi nema nikakvih promjena kod Rudeša u odnosu na proteklu polusezonu. U obrani su starosjedioci Pantalon, Obanor, Olujić, Filipović, Boršić i Barić, koji može solidan posao odraditi i na ofenzivnijim pozicijama, a novaci u posljednjoj liniji su 22-godišnji Mate Šuto, koji je prošlu polusezonu odradio u Hajduku II i igrao u Drugoj HNL, te igrač Lokomotive Siniša Rožman, koji je jesenas na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu odradio samo jednu utakmicu. Rožman, danas 28-godišnjak, prvi je put član Rudeša postao još 2011. godine.

Tomislav Mrkonjić i dalje je u Rudešu, on je prvi klupski strijelac s tri postignuta pogotka. Na put ide i Rudešov junior David Lojber, koji je jesenas upisao tri nastupa, kao i jedini preostali Brazilac u momčadi Joao Erick. Popis igrača koji su i u prvom dijelu sezone igrali za Rudeš zaključuje Mišković, dok su svi preostali igrači novi; Lisakovič, Juranović, Krajinović, Vuco, Štrkalj i Filip Soldo, napadač i sin proslavljenog reprezentativca Zvonimira.

Momčad Rudeša je, dakle, posve izmijenjena, ukupno devet novih igrača Ivković će imati na pripremama, a vrlo je moguće da će se ta brojka još povećati.

Linker
27. travanj 2024 01:49