Dvije Hajdukove vratarske legende - Vedran Runje i Stipe Pletikosa
 CROPIX
PRAVI POSAO

SADA JE IZVJESNO Hajdukov vratar će srušiti rekordni transfer Vedrana Runje, na Poljud stižu spasonosni milijuni

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. prosinac 2016. 22:08

Vijest da će belgijski Gent ponuditi Hajduku četiri milijuna eura za Lovru Kalinića teško će se ostvariti. Gent se, doduše, još ne predaje, podigao je ponudu na 2,75 milijuna, možda će otići i do tri, ali to će biti zadnje što se tiče licitacije. Gent ima svoje platežne razrede, s aktualnom ponudom za Kalinića već su, realno, otišli iznad njih, ali nekakav hazardni potez ne dolazi u obzir. Slična priča stiže iz Genka, drugog belgijskog kluba, koji se također nadao da će u siječnju na vratima svoje momčadi gledati hrvatskog reprezentativca.

Tako je prvi favorit u “akciji Lovre Kalinić” postao Anderlecht, treći, ali i najveći belgijski klub. Kraljevski klub iz Bruxellesa ima daleko najveći budžet u Belgiji, ljetos je bez problema Steaui izbrojio gotovo osam milijuna eura za Nicolaea Stanciu (23), ofenzivnog veznjaka koji je brzo postao jedan od ključnih igrača momčadi. Anderlecht želi novi naslov prvaka koji jamči mjesto u Ligi prvaka i traži klasnog golmana, a Kalinić mu je prvi “pick”.

Rijeka, 051116. 
Stadion na Rujevici.
Utakmica 15. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Rijeka i HNK  Hajduk.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Lovre Kalinić

Uglavnom, Anderlecht je već pripremio ponudu tešku tri milijuna eura, s tim da je vjerojatno spreman otići i do 3,5 milijuna. Koje bi Hajduk, što je uvijek važno, dobio u dvije “brze” rate.

Kalinićeva popularnost u Belgiji očito raste iz dana u dan i sada je već izvjesno da će Hajdukov golman srušiti rekordni golmanski transfer Vedrana Runje, koji je iz Marseillea u Standard otišao za tri milijuna eura...

Linker
24. travanj 2024 00:53