Ante Čović (lijevo)
 Screenshot: Twitter
POTVRĐENO

SADA JE SLUŽBENO! HRVATSKI TRENER ISPUNIO SAN I SJEDA NA KLUPU SLAVNOG NJEMAČKOG KLUBA 'Ovaj je klub moja strast ima posebno mjesto u mojem srcu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2019. 16:44

Iz Njemačke je stigla i službena potvrda! Berlinska Hertha potvrdila je u nedjelju da prvu momčad preuzima Ante Čović.

Hrvatski trener dosad je vodio njihovu U-23 momčad, a na klupi će naslijediti Pala Dardaija koji odlazi na kraju sezone.

43-godišnji Čović je prema ranijim pisanjima njemačkih medija konkurenciju imao u bivšem treneru Chelseaja Andreu Villasu-Boasu. Na klupu Herthe sjest će 1. srpnja nakon što je šest godina vodio mlađu momčad.

"Za mene, kao nekoga tko je rođen u Berlinu, nekoga tko je igrao u za Herthu i radio godinama u klubu, to je poput ostvarenja sna. Hertha za mene nikada nije bila samo običan poslodavac. Ovaj je klub moja strast i ima posebno mjesto u mojem srcu. A ja ću ovu strast i emocije dovesti u momčad. Timski sam igrač koji je vrlo pristupačan i cijenim naporan rad. Moje uzbuđenje ne može biti veće", izjavio je Čović za službenu stranicu kluba.

Bivši veznjak rodom je iz Berlina, a poveznica s Hrvatskom su mu juniori Hajduka i hrvatska U21-reprezentacija. Kasnije je igrao isključivo u Njemačkoj u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrückenu. Igračku karijeru završio je upravo u Herthi 2010. godine.

Linker
19. travanj 2024 23:13