Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
REZULTAT VELIKE KRIZE

SADA JE SLUŽBENO! JULEN LOPETEGUI DOBIO OTKAZ Real smijenio trenera, Modrić i društvo imaju novo lice na klupi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2018. 22:19

Sada je službeno - Julen Lopetegui više nije trener Real Madrida, a na klupi 'Kraljeva' naslijedit će ga Santiago Solari, trener njihove B momčadi Castille.

Solari bi prvo trebao poslužiti kao privremeni trener čime bi uprava 'kraljevskog kluba' kupila dodatno vrijeme za potvrdu stalnog rješenja.

Lopetegui je na Bernabeu stigao prije tri i pol mjeseca kada je napustio klupu Španjolske reprezentacije. Kriza Madriđana pod njegovim vodstvom najavljena je još krajem rujna kada su u Sevilli poraženi s 3:0. Uslijedili su zatim remi s Atleticom te porazi od CSKA, Alavesa i Levantea. Crni niz prekinut je pobjedom nad Viktorijom Plzen u Ligi prvaka, ali taj tijesni trijumf od 2:1 nije nikoga oduševio.

Kap koja je prelila čašu bio je debakl Reala u nedjeljnom El Clasicu koji je pripao Barceloni. Dovelo je to 'Kraljeve' na, za njih katastrofalnu, devetu poziciju nakon 10 odigranih kola u Primeri...

42- godišnji Argentinac Solari stiže iz Castille, baš kao i Zinedine Zidane prije tri godine kada je zamijenio Rafu Beniteza. Riječ je o bivšem igraču Reala koji je od 2013. do 2016. vodio mlađe selekcije u klubu, a posljednje dvije drugu momčad Castillu.

MADRID, SPAIN - MARCH 08: Head coach Santiago Solari of Real Madrid CF gives the ok to his team during the UEFA Youth League Quarter Finals match between  Real Madrid CF and SL Benfica at Estadio Alfredo Di Stefano on March 8, 2016 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Privremeni trener klupu preuzima u utorak, a već će u srijedu imati svoju prvu utakmicu kada Real u Kupu igra na gostovanju kod Melille.

Tko će s vremenom postati stalno rješenje, u ovim trenucima nije poznato, ali je zato ranije tijekom ponedjeljka u španjolske medije procurila vijest da to vjerojatno neće biti donedavno glavni favorit Antonio Conte.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 19:48