REUTERS
VIJEST DANA U ITALIJI

SADA JE SLUŽBENO: JUVENTUS NAKON VIŠEDNEVNIH NAGAĐANJA OBJAVIO IME NOVOG TRENERA! Mandžukiću i društvu stiže ugledno ime europskog nogometa!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2019. 17:22

Na službenim stranicama Juventusa osvanula je potvrda transfera koji se ovoga tjedna najavljivao - Maurizio Sarri novi je trener Bianconera!

Sarri se nakon osvojenog naslova Europske lige s Chelseajem odlučio vratiti na 'čizmu' i potpisati trogodišnji ugovor koji vrijedi do 30. lipnja 2022.

Chelsea je konačno odlučio pustiti Sarrija natrag u Italiju nakon što je na svoj račun dobio oko šest milijuna eura odštete, što je u početku pregovora bio glavni problem u čitavoj priči, javlja Sky Italia. Talijanski će stručnjak sa sobom dovesti i pomoćnike iz Chelseaja Paola Bertellija, Lucu Gottija i Marca Iannija.

Sarri je u Chelsea došao prošlog ljeta nakon smjene Antonia Contea jer je londonski klub ostao bez plasmana u Ligu prvaka. Unatoč solidnoj sezoni koju je odradio na Stamford Bridgeu, osvojio je Europsku ligu, bio treći u Engleskoj i izborio nastup u Ligi prvaka, 60-godišnji talijanski trener se očito nije idealno snašao u novoj sredini, a nedavno je otvoreno izjavio kako osjeća nostalgiju za domom, te da bi se želio vratiti kući, u Italiju.

Juventus je biranim riječima predstavio nasljednika Maxa Allegrija.

"Novi trener Juventusa vodio je u svojoj karijeri 19 klubova. S Empolijem je izborio ulazak u Serie A, nakon toga je s Napolijem od 2015. do 2018. osvajao 82, 86 i 91 bod u prvenstvu, nakon čega je vodio Chelsea, s kojim je osvojio Europsku ligu, svoj prvi trofej u karijeri. Sada počinje novu avanturu u Torinu. Dobrodošao u Juventus", stoji u priopćenju dobrodošlice torinskog kluba.

Na stranicama Chelseaja objavljen je prigodan video popraćen riječima:

"Hvala ti i sretno u budućnosti, Maurizio!"

Linker
20. travanj 2024 03:32