Screenshot: Chelsea
UGOVOR NA TRI GODINE

SADA JE SLUŽBENO: LEGENDARNI FRANK LAMPARD NOVI JE TRENER CHELSEAJA 'Neizmjerno sam ponosan što sam se vratio u svoj klub!'

Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 12:47

Bivši engleski nogometni reprezentativac Frank Lampard novi je trener engleskog prvoligaša Chelsea s kojim je potpisao ugovor na tri godine, objavio je klub na svojim službenim stranicama u četvrtak.

Lampard, bivši igrač Chelsea s kojim je u 13 godina osvojio tri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka, prošlu je sezonu vodio Derby County kojeg je doveo do finala doigravanja druge lige.

"Neizmjerno sam ponosan što se vraćam u Chelsea kao trener. Svi znaju za moju ljubav prema ovom klubu i povijest koju smo dijelili, a moj fokus je sada samo na poslu koji sam dobio i pripremi za sezonu koja je pred nama", rekao je slavni Englez na predstavljanju.

41-godišnji velikan Chelseaja predstavljen je na Stamford Bridgeu kao nasljednik Maurizija Sarrija, a njegov dolazak imat će zasigurno veliki utjecaj i na karijeru našeg Matea Kovačića, koji je prošlog tjedna u rekordnom hrvatskom transferu teškom 45 milijuna eura postao igrač Chelsea.

Upravo je Lampard blagoslovio ostanak Mateo Kovačića i postat će 11. trener koji je 25-godišnjeg hrvatskog veznjaka vodio u klupskoj seniorskoj karijeri.

Lampard je postao i prvi engleski trener u Kovačićevoj karijeri i od njega sigurno može dobiti važne savjete budući da je i sam bio veznjak.

Lampard će od Kovačića tražiti da bude opasniji po suparnička vrata, ono što je i sam radio u 13 godina koliko ih je proveo u Chelseaju. Lampard je, kao veznjak, najbolji strijelac u povijesti londonskog kluba za kojeg je zabio 211 golova u svim natjecanjima.

Kovačić je dosad odigrao ukupno 228 utakmica u raznim prvenstvima i u strijelce se upisao tek 12 puta, dok je Lampard u pet različitih sezona u karijeri zabio 12 ili više ligaških pogodaka.

Linker
25. travanj 2024 02:53