REUTERS/Andrew Yates
VELIKE SVAĐE

SAGA OKO GRIEZMANNA JOŠ NIJE GOTOVA Atletico: Dižemo tužbu!; BJESNI RAT PROTIV POGBE I MENADŽERA Novi zahtjev Man Uniteda izvan je svake pameti...

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 15. srpanj 2019. 18:56

Barcelona je Atletico Madridu platila 120 milijuna eura za Antoinea Griezmanna kojeg je tijekom petka službeno predstavila kao svog novog igrača te obznanila kako će na Camp Nou nositi broj 7 što znači da će Coutinho ili biti prodan ili uzeti novi broj. Međutim, priča o tom transferu dobit će svoj nastavak, i to po svemu sudeći pred španjolskim sudovima! Naime, madridski je klub još tijekom ovog tjedna obznanio kako su „ogorčeni“ i kako „s gnušanjem“ gledaju na ponašanje Katalonaca te samog igrača, pritom ih optužujući kako su transfer dogovorili još tijekom ožujka kada je izlazna klauzula bila 200 milijuna eura, a ne 120 milijuna eura koliko je iznosila poslije 1. srpnja ove godine.

Enrique Cerezo, predsjednik Atletico Madrida, tamošnjim je medijima kazao kako će od Barcelone zahtijevati povećanje transfera za dodatnih 80 milijuna eura, a to je moguće jedino sudskim putem jer Katalonci sigurno neće na takvo što dobrovoljno pristati. - Ako smo tako napisali u službenom priopćenju, onda za takve navode imamo dokaze. Proučit ćemo cijeli slučaj i zahtijevati iznos koji smatramo primjerenim. Znali smo da Griezmann želi otići, bez obzira što nam to nije rekao sve do zadnjeg trenutka, ali priča oko odlaska u Barcelonu dogovorena je već tijekom veljače i ožujka, i to bez našeg znanja, samo se namjerno otezalo da prođe 1. srpnja – rekao je Cerezo.

Antoine Griezmann će iduće sezone igrati za Barcelonu, u ovome trenutku to je nedvojbena činjenica, a očito će sudski proces definirati hoće li Katalonci biti obvezni Atleticu isplatiti dodatnih 80 milijuna eura, kako to tvrde s Wande Metropolitano. Cerezo mora odvagnuti snagu dokaza koje trenutačno imaju u rukama jer će na svjedočenjima i Barcelona i Griezmann sigurno negirati da su dogovor postigli već ranije.

I dok je Atletico u ratu s ligaškim rivalom te svojom bivšom najvećom zvijezdom, Manchester United otvorio je frontu prema Minu Raioli, kontroverznim talijanskim menadžerom u čijem je portfelju, između ostalih, Paul Pogba. Francuz ne štrajka poput Neymara i Griezmanna, uredno odrađuje treninge pod Solskjaerovom paskom, ali jasno je klubu dao do znanja da želi otići. Raiola je 'persona non grata' na Old Traffordu još iz doba Alexa Fergusona, Ed Woodward i ostatak čelnika Crvenih vragova ne gledaju blagonaklono na poznatog Pogbinog agenta.

Već ranije su Englezi za francuskog veznjaka postavili nebuloznu cijenu jer nema šanse da će itko (Real Madrid, Juventus) za njega platiti 150 milijuna eura, a prema informacijama Mirrora sada su spremni Paula Pogbu pustiti za – 200 milijuna eura! Navodno, Raiola je svojim medijskim (a vrlo vjerojatno i pregovaračkim) istupima razljutio Manchester United koji je zbog toga dodatno zaoštrio pregovarački stav.

Podsjetimo, pred tri godine Mourinho je platio Pogbu 105 milijuna eura, a sada Manchester United traži gotovo dvostruki iznos što je izvan svake zdrave pameti. Kako se kraj kolovoza bude približavao, to će i stavovi biti sve mekši..

Linker
20. travanj 2024 07:18