Hanza Media
EUROPSKE AMBICIJE

'SAMMIR DOLAZI SPREMAN ZA SVE IZAZOVE' S Kajzerice otkrili nove pojedinosti o bivšem hrvatskom reprezentativcu, a evo kada bi trebao debitirati

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. rujan 2019. 21:25

​Lokomotiva je ove sezone krenula u dosta promjenljivim izdanjima, no u posljednje vrijeme momčad trenera Gorana Tomića sve više poprima konture sastava, koji ima europske ambicije. S obzirom na igrački roster Lokosa, te nadarenost i kvalitetu pojedinih igrača, spomenute ambicije ​nisu nerealne, bez obzira na odlazak najboljeg igrača Luke Ivanušeca u Dinamo.

Na Kajzerici nisu sjedili prekriženih ruku, već su za spomenutog Ivanušeca osigurali dostojnu zamjenu. Nekadašnji hrvatski reprezentativac i Brazilac Sammir pojavit će se u Zagrebu da bi finalizirao prijelaz u Lokomotivu jer je transfer već potvrđen.

Sammir je u Hrvatsku stigao 2007. godine, a velik trag ostavio je u sedam godina igranja u Dinamu, kada je u modrom dresu sakupio 171 nastup i zabio 46 golova. Dvanaest godina nakon dolaska u Maksimir Sammir stiže na Kajzericu da bi bio, možda, ključan faktor za navedene europske ambicije Lokosa. Veliku zaslugu u Sammirovu dolasku u Lokomotivu imao je prvi čovjek kluba s Kajzerice Božidar Šikić.

- Ovo je sigurno velik transfer za naš klub, o Sammirovoj kvalitetama ne treba govoriti, u dobroj je formi i fizičkoj pripremi, pa svakako očekujem da će u nastavku prvenstva biti od velike koristi našoj momčadi. Iskoristili smo neka dugogodišnja poznanstva, reagirali na vrijeme i uspjeli ga dovesti u svoje redove - kazao je Šikić, a Sammir bi trebao zaigrati već u sljedećem kolu protiv Gorice.

Linker
23. travanj 2024 11:09