CROPIX
ŠTO MOŽE DONIJETI, A ŠTO ODNIJETI?

SAMMIROV POVRATAK U MAKSIMIR IZAZVAO JE PUNO POLEMIKE Takav potez Modrih teško je objasniti, a evo kako bi ga Modri ovoga puta trebali financirati

TRANSFER ‘IN’ Ćudljivi Brazilac pred trećim potpisom za Dinamo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. svibanj 2018. 00:02

Dogodi li se, a puno toga ukazuje da će se dogoditi, bit će to jedan od najteže objašnjivih transfera. Barem igrački, nogometno. Otprilike kao da rokerima na tulum dovedete pijanista koji je će ih “zabavljati” Bachom i Mozartom. Eto, Nenad Bjelica u Maksimiru želi stvoriti discipliniranu, trkački i agresivnu momčad, a jedan od važnih igrača trebao bi biti Sammir?

Iz Lokomotive stiže ponajveći talent hrvatskog nogometa Lovro Majer, umjesto da dobije u ruke uzde Dinamove kreative trebat će se za minutažu natjecati sa - Sammirom? Moramo priznati, kad smo pročitali da Sammir izjavljuje kako se želi vratiti u Dinamo jer “Modrima još puno može dati” nismo očekivali da će to dovesti do toga da se on uistinu i vrati u Dinamo. Doista nevjerojatno.

Neki izvori kažu da Sammir ovog puta neće Modre stajati milijune, kao kad se vratio prije godinu i pol dana. Dinamo mu sprema ugovor po učinku, po broju odigranih utakmica. Koliko igra, toliko će biti plaćen. Načelno, to je u redu, međutim, uvijek je pitanje što Sammir može donijeti, a što će pritom odnijeti.

Ne samo kad je novac u pitanju. Dolazi li da bi bio pričuva? Nema smisla, Sammir je u karijeri navikao biti važan igrač. Uostalom, teško je sjetiti se svih situacija u kojima je bio nezadovoljan što ne igra. Zadnji put kod Ivajla Peteva. Naravno, kriv je bio Petev. Kao i ranije Zoran Mamić, Kruno Jurčić, Ante Čačić! Svi su oni “krivci” što Sammir nikad nije postao Messi. Nije dovoljna pouka ni taj zadnji njegov dolazak, kad je dočekan šampanjcem i tortom u zračnoj luci, a nije odigrao - ništa. Da, bio je spreman, trenirao je kao nikad, napokon je sazrio, ali ga trener nije prepoznao?

Damir Krajac / Hanza Media
Soudani i Sammir

Treba Sammiru reći “hvala” za sve što je dao Dinamu. Na Villarrealu, Temišvaru, Malmöu, nije da nije bilo tih utakmica. Bilo bi nepošteno reći da nije zaslužan, ali to su tempi passati. Odavno nije gladan ni motiviran, a nogomet sad i ne igra više od pola godine. A prije toga je nešto igrao, a onda prije toga opet nekoliko mjeseci nije upisao nastup. U redu, shvatili bismo ideju da dolazi biti “dobri duh svlačionice”, primjer mladima, motivator i “feel good factor”, legenda kluba. Kao što se nekad vratio Mlinarić, recimo. Ali, svi znamo da Sammir to nije. Zašto netko misli da je on uopće pojačanje, ako nije mogao pomoći prije godinu dana? Kad ga je Dinamo istinski trebao. Znamo da ni u klubu nisu svi jednoglasni o ovoj odluci, puno je polemike izazvala priča o Sammiru.

Narod nepromišljen potez ili zakašnjelu odluku zna komentirati “to je kao da uđeš u Partiju 1991.”. E pa, sad ćemo parafrazirati “to je kao da dovedeš Sammira u Dinamo 2018...”

Linker
18. travanj 2024 16:36