CROPIX
OPERACIJA VIŠE NIJE TAJNA

SENZACIJA S RUJEVICE - POČELA NAJVEĆA OPERACIJA NAKON OSVAJANJA NASLOVA PRVAKA U Rijeci našli način kako da vrate kapetana: 'Ima jedna varijanta!'

Andrijaševića ne možemo otkupiti, niti smo u stanju prihvatiti obvezu njegovih primanja. Međutim, ima jedna varijanta..., izjavio je Srećko Juričić
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. prosinac 2017. 13:53

Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, uvjeren je da će se klub s Rujevice u preostale četiri utakmice do zimske pauze oporaviti i zauzeti dostojan položaj za proljetni juriš. A to znači da će ozbiljno pretendirati na osvajanje Kupa, te da će smoći snage znatno popraviti ipak blijedi dojam u prvenstvu. No, za takav zalet potrebna su s jedne strane pojačanja, a s druge rješavanje pitanja odlaska dvojice standardnih prvotimaca - Vešovića i Gavranovića, piše Jutarnji.

Što se tiče pojačanja, Juričiću je na umu mogući povratak Franka Andrijaševića iz Belgije, s obzirom na to da se u Gentu nije naigrao....

- To možemo realizirati jedino u slučaju da se Gent zaista želi riješiti Andrijaševića, to jest prodati ga kako bi vratili uloženi novac. Naravno, mi ga ne možemo otkupiti, niti smo u stanju prihvatiti obvezu njegovih primanja. Međutim, ima jedna varijanta... - rekao je Juričić.

Radi se o tome da Gent ne može pretendirati na dobar transfer za igrača koji se praktično i ne pojavljuje u prvom sastavu pa bi ga eventualno mogli “parkirati” na šest mjeseci u Rijeci, gdje bi sigurno igrao, vjerojatno bi zasjao, tako da bi Gent mogao realizirati kakav-takav zadovoljavajući transfer.

Što se tiče Vešovića i Gavranovića, njima ugovori istječu sljedećeg ljeta i oni praktično već u siječnju mogu dogovoriti prijelaz u drugi klub. Juričića na neki način smetaju najave da se Gavranović sve dogovorio s Dinamom, a “mi imamo neke ponude od Torina i još tri kluba, koje mogu zainteresirati Gavranovića”. Juričić što se tiče Vešovića računa na njegov ostanak na Rujevici.

- Vešović je u odnosu na prošlu sezonu promijenio ulogu, igra sada sve bolje. I on sigurno ima neke ponude, ali držim da neće postupiti brzopleto, da će dobro razmisliti. Znam da mu je vrijeme za odlazak u inozemstvo, on treba odvagnuti što mu odgovara.

Sportski direktor Rijeke ima još kombinacija, koje ne želi otkrivati. Ali, “ne spavam, grizem se, vjerujem da ćemo naći neka rješenja za proljeće”.

TIMELINE - FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ

- prosinac 2016. - Franko Andrijašević osvojio titulu najboljeg igrača HNL-a u izboru T-portala, a u kojem su sudjelovali kapetani svih momčadi, zabivši 18 golova u svim natjecanjima

- svibanj 2017. - u Varaždinu je pobjedom nad Dinamom u Kupu proslavio osvajanje dvostruke krune

- lipanj 2017. - potpisao s belgijskim Gentom na pet godina

- srpanj 2017. - zabio gol u debiju, u prvom kolu belgijskog prvenstva, kada je njegov Gent poražen od St. Truidena (2-3)

- prosinac 2017. - skupio ukupno 244 minute u 17 utakmica belgijskog prvenstva

Linker
20. travanj 2024 08:54