Koprivnica, 030915.
Kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2017. godine igraju U-21 reprezentacije Hrvatske i Gruzije.
Na fotografiji: Filip Krovinovic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX

ISKORAK ŽIVOTA

SENZACIONALAN TRANSFER NA POMOLU Hrvatski maestro bira između vrhunskih europskih klubova, uskoro realizacija velikog posla?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.06.2017. u 17:12

 • Odlične igre Filipa Krovinovića (21) u dresu Rio Avea očito su ostavile dubok trag i sve je jasnije da će mladi hrvatski veznjak ovoga ljeta promijeniti klub. Između nekoliko ozbiljnih interesenata najdalje su po pitanju Krovinovićeva dolaska otišli portugalska Benfica i francuska Nice. Rio Ave je izvjesio odštetni zahtjev koji se kreće u visini 3 milijuna eura, što je novac koji i Benfica i Nice bez problema mogu isplatiti.

   

  Portugalci, međutim, navode da je konačna odluka baš na Krovinoviću. U Benfici je konkurencija poprilično jaka, jasno je da bi Krovinovića sigurno čekala sezona u koju bi ušao kao čvrsta pričuva. S druge strane, u Nici bi bio bliži udarnoj postavi, ali ostaje pitanje adaptacije na francusku ligu koja je tjelesno možda i najteža za nogometaše. I Nice i Benfica su momčadi koje se bore za vrh tablice u svojim ligama, što znači da je prostor za razvoj mladog igrača jako sužen, jer će sve biti podređeno rezultatu.

   

  Međutim, Krovinović se u Rio Aveu odlično nametnuo, gori od samopouzdanja i ne boji se nikakvog izazova. Činjenica da je izabran u idealnu momčad portugalske lige samo je velika potvrda igračke klase i logično je da napravi novi iskorak. Pitanje je samo koja će mu se od ponuđenih opcija činiti privlačnijom.

  Iz drugih medija