Damir Krajač/Cropix
OTIŠAO U TURSKU

SJAJAN POSAO HIT-MOMČADI HRVATSKOG PRVENSTVA Lani igrača doveli besplatno, sada ga prodali za čak 1,5 milijuna eura

Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 16:12

Lovac koji nikada ne promašuje više ne stanuje u Velikoj Gorici. Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora, Gorica je u ponedjeljak finalizirala prodaju Uganđanina Farouka Miye u turskog provoligaša Konyaspor, koji ga je sinoć i službeno predstavio.

Veligoričani su prvotno tražili tri milijuna eura za reprezentativca afričke zemlje, koji će uskoro napuniti 22 godine, ali Turcima je to bilo prskupo, pa su pregovori zapeli. Ipak, tražilo se i dalje rješenje i došlo je do dogovora s kojim su oba kluba očito zadovoljna. Konyaspor je pod svaku cijenu želio Uganđanina u svom kadru, a Gorici je potreban novac za povećanje proračuna u aktualnoj sezoni. Tako će odmah inkasirati 1,5 milijuna eura, ali ima pravo i na 25 posto odštetnog iznosa od sljedećeg Miyinog transfera,

Financijski gledano odličan je to posao za velikogorički klub jer su ljeta 2018. Miyu doveli besplatno iz belgijskog Standarda. Ukupno je imao 33 nastupa za Goricu, postigao je pet golova prošle i jedan ove sezone, a posebno će se pamtiti njegovi golovi, njih tri, u dvije pobjede nad Hajdukom. Bio je strijelac i u onoj prvoj i povijesnoj prvoligaškoj pobjedi Gorice 2:0 prošlog kolovoza na splitskom Poljudu.

Linker
25. travanj 2024 00:34