Screenshot: Twitter
SLUŽBENO

SJAJNE VIJESTI ZA BAYERNOVE NAVIJAČE I NIKU KOVAČA Ugovor za klub potpisao peti najbolji strijelac u bundesligaškoj povijesti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 18:43

Robert Lewandowski (31) potpisao je produljenje ugovora s minhenskim Bayernom do 2023. godine.

"Za mene je Robert najbolji centarfor na svijetu i nosioc je naše igre već godinama. Zato smo zadovoljni što će za nas igrati još dugo vremena. Uvjereni smo da ćemo s Robertom u nadolazećim godinama ispuniti naše ciljeve", rekao je izvršni direkror Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Oglasio se i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Robert je postao lider i nakon odlaska igrača kao što su Ribery i Robben jako nam je važno da ostaje s nama. Nadam se da će ponnoviti svoje izvanredne golgeterske rezultate u sljedećim sezonama", rekao je Salihamidžić.

Lewandowski je u Bayern stigao sezone 2014/15 iz Borussije Dortmund i otad je zabio 197 golova u 246 natjecateljskih utakmica. Na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca kluba nalazi se na trećem mjestu iza Gerda Müllera (508) i Rummeniggea (217).

"Bayern je postao moj sportski dom i moja obitelj. Uživam u Münchenu, a Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu. Ponosan sam što sam dio ovog kolektiva," poručio je poljski napadač.

U dresu njemačkog prvaka Lewandowski je dosad osvojio pet naslova njemačkog prvaka, dva DFB-Pokala, tri Njemačka superkupa i tri puta je ponio epitet najboljeg bundesligaškog strijelca. S ukupno 207 golova u dresu Borussije Dortmund i Bayerna peti je najbolji strijelac u bundesligaškoj povijesti.

Linker
27. travanj 2024 04:27