CROPIX
SKAUTSKA OPSADA LOŽA

SKAUTSKA OPSADA MAKSIMIRA! OVO U DINAMU NE PAMTE GODINAMA Ljudi iz Reala, Barce, Bayerna, Arsenala, Citya... svi su došli pogledati ovu modru četvorku

VJESNICI LJETNOG MERCATA Najveći europski klubovi imali su jučer svoje ljude na ogledu Dinama i Viktorije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2019. 18:20

Kad smo glasnogovornika Dinama Alena Lesičkog pitali koliko je skauta na utakmici, samo se nasmijao...

- Nikad ih nije bilo više!

Da, u četvrtak je oboren rekord kad se radi o dolasku raznih skauta i predstavnika klubova na Maksimir. Iako nam iz kluba nisu uručili popis svih onih koji su stigli, jer neki ne žele da se spominju imena klubova za koje rade, informacije kazuju da je jučer na djelu bila prava skautska opsada Maksimira.

Posebne okolnosti

Igrao je Dinamo velikih utakmica s velikim suparnicima, onim najvećim u Ligi prvaka, ali ni jednom ih se nije skupio toliki broj. Vjerojatno je kvaka u činjenici da su se Modri nakon 49 godina plasirali u europsko proljeće, da nisu svoj europski put završili zimskim snom u prosincu. Nadalje, u ovakvim bitnim nokaut-utakmicama pod velikim pritiskom skauti mogu vidjeti reakcije igrača u “posebnim okolnostima”, a to ih očito ponajviše zanima. Jer statistički podaci su dostupni bez problema, ogromne baze podataka su svima na raspolaganju, također i video zapisi. No svi tu sirovi podaci nisu previše vrijedni ako se igrača ne gleda uživo, tek tada se dolazi po prave slike. Statistike su samo nadopuna u sustavu skautiranja, najbolji pogled jest uživo.

Dakle, po onome što smo mogli saznati od naših izvora, jučer je na Maksimiru najavljena brojka od preko 50 skauta iz raznih europskih klubova! Pola skautske Europe je naselilo Maksimir. Naravno, bilo je i onih koji se nisu najavili, koji su u svoje bilježnice anonimno zapisivali podatke.

Od najvećih klubova svoje “špijune” u Maksimir su poslali: Barcelona, Real, Bayern, Arsenal, Manchester City, Juventus, Inter, Borussia Dortmund, PSG, Marseille, Manchester United, Atletico Madrid, Sevilla, Milan, Napoli, Liverpool... Naši izvori nam kažu da su se pojavili i skauti iz Kine, a jedan je bio iz - Južne Koreje.

Kako saznajemo, pod najvećim povećalom su bili Dani Olmo, Amer Gojak, Dominik Livaković i Mislav Oršić. Zaključujemo da bi ljetni prijelazni rok u Maksimiru mogao biti jako zanimljiva priča. Gotovo je sigurno da će ovoga ljeta Maksimir napustiti mladi španjolski reprezentativac Dani Olmo, o tome smo već dosta pisali. Njegovo ime je već davno debelim flomasterom podcrtano u bilježnicima velikih klubova, prije svih Barcelone i Reala. On će po svemu biti najveći Dinamov transfer u klupskoj povijesti. Ali ova je sezona ionako povijesna, pa je onda nekako logično da takvi budu i transferi.

Ide rekonstrukcija

Isto tako, barem tako tvrde naši menadžerski izvori, reprezentativni vratar Dominik Livaković bi ovog ljeta Maksimiru mogao mahnuti na pozdrav, a golem interes vlada za Gojaka i Oršića. Spominje se u toj transfernoj priči i Nikola Moro, taj mladić bi vjerojatno također bio siguran ljetni “pick” za odlazak da ga nije zaustavila ozljeda. Ako je suditi po jučerašnjoj skautskoj okupaciji Maksimira, Modri bi na ljeto mogli u rekonstrukciju momčadi, ali s druge strane mogli bi blagajnu napuniti do vrha, realizirati astronomske transfere.

Linker
25. travanj 2024 07:23