Rovinj, 160316.
U17, kvalifikacijska utakmica za EP izmedju Hrvatske i Wales-a. Na fotografiji: 7 Dario Spikic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

KOMENTAR JURICE RADIĆA

SLIČAN SLUČAJ NE PAMTI SE U HRVATSKOJ VEĆ OSAM GODINA I NAJAVLJUJE MOGUĆU PROMJENU TRENDA Mladi dinamovac najavio prelazak u Hajduk

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 27.03.2018. u 17:14

 • Prije godinu i pol u Hajduk je iz Dinama stigao 18-godišnji veznjak Luka Pasariček. Velika je priča bio njegov prelazak, kao što se uvijek događa u situaciji kada igrač Dinama dođe u Hajduk i obratno, međutim nije se Pasariček u proteklih 18 mjeseci uspio izboriti za status igrača prve momčadi.

  Trenutno se najavljuje mogućnost dolaska Darija Špikića, igrača čiji potencijalni transfer ipak ima veću “specifičnu težinu”. Pasariček i Dinamo su se rastali, a Modri sada žele zadržati Špikića koji hita prema Poljudu.

  Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX
   

  To je bitna razlika, jer takav detalj od transfera stvara usporedbe poput prelaska Grčića iz Hajduka u Dinamo, iz ljeta 2010. Kapetan kadetske generacije Bijelih iz klase ‘93 potpisao je tada za Dinamo, kao što je 15-ogodišnji Ivan Jakov Vasilj napustio Hajduk i prešao među Modre.

  Trend je posljednjih godina bio put iz Splita prema Zagrebu, zato je Špikićev transfer važan i poseban. Mogao bi postati prekretnica, pokazatelj promjene trenda. Jasno, ako stigne ovog ljeta među hajdukovce. Nakon niza trenera u omladinskoj školi, došao bi prvi igrač za kojeg bi se moglo reći da je uzet “iz Dinamova dvorišta”, a to je uvijek bio uspjeh. Nije Špikić Kranjčar, jer takav se transfer teško može ponoviti u bliskoj budućnosti. Ali, za početak promjene trenda i Špikić je dobar posao.

  Iz drugih medija