Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
POVRATAK SLAVNOG FRANCUZA

SLUŽBENO JE! ZIDANE PONOVNO PREUZEO KLUPU REAL MADRIDA Španjolski mediji otkrili šest njegovih uvjeta! Jedan bi mogao zanimati i Niku Kovača...

Zinedine Zidane vratio se na klupu Real Madrida. Veliku vijest potvrdio je i sam klub nakon sastanka koji se oko 18 sati ovog ponedjeljka održao u prostorijama Santiago Bernabeua. Slavni Francuz potpisao je do 30. lipnja 2022. godine, a više informacija znat će se nakon press konferencije koja je zakazana za 20 sati.
Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2019. 16:38

Španjolski nogometni velikan Real Madrid objavio je kako je na dužnost trenera prve momčadi vratio Zinedinena Zidanea s kojim je potpisao ugovor do 2022. godine.

Zidane je s Realom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe (2016-2018), no na kraju prošle sezone odlučio je odstupiti s mjesta trenera "kraljevskog" kluba.

Francuskog stručnjaka zamijenio je Julen Lopetegui, ali on je dobio otkaz već krajem listopada te je na njegovo mjesto postavljen Santiago Solari. No, nakon dva uzastopna domaća poraza od Barcelone kojima je Real ispao iz Španjolskog kupa i praktički ostao bez izgleda za osvajanje naslova prvaka te ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa bilo je jasno kako Solari neće voditi Real i sljedeće sezone.

U španjolske medije procurili su i Zidaneovi uvjeti, a navodno ih je imao šest:

1. Potpuna kontrola nad momčadi.

2. Prodaja igrača koje ne želi.

3. Marcelo i Isco nisu na prodaju.

4. James Rodrigez se ne vraća.

5. Neymara se neće kupovati!

6. Pokušat će se dovesti Mbappea!

------------------------------------------

18.25 - Slubeno je! Zinedine Zidane ponovo je na klupi Real Madrida!

"Real Madrid cijeni posao koji je obavio Santiago Solari, a cijeni se i njegova odanost koju je oduvijek pokazivao prema ovom klubu. Čelništvo je na posljednjem sastanku odlučilo da će novi trener biti Zinedine Zidane koji odmah preuzima klupu u tekućoj, ali i u naredne tri sezone. Preciznije do 30. lipnja 2022. godine", stajalo je u priopćenju.

17.55 - Predsjednik Reala Florentino Perez stigao je Santiago Bernabeu u čijim će se prostorijama uskoro održati sastanak s kojeg bi trebale stići službene potvrde Solarijevog otkaza i Zidaneovog povratka.

16.45 - Britanci već pišu o problemima koje bi Zidaneov dolazak mogao prouzročiti Garethu Baleu. Velšanin je već neko vrijeme na udaru nezadovoljnih navijača, a poznato je i da se u prošlosti nije najbolje slagao s francuskim strategom.

16.00 - Veliku vijest potvrdio je i Guillem Balague, ugledni španjolski novinar koji radi za BBC i AS.

Pogled na Zidaneovu statistiku u Realu:

15.15 - Španjolci najavljuju povratak Zinedinea Zidanea na klupu Real Madrida!

Linker
18. travanj 2024 09:48