Screenshot: FC Bayern
'JEDVA ČEKAM DA POČNE'

SLUŽBENO: JEDAN OD NAJSKUPLJIH IGRAČA U POVIJESTI BARCELONE STIGAO U BAYERN Španjolci objavili detalje ugovora, u prvom planu čak 120 milijuna eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 13:57

Brazilac Philippe Coutinho potpisao je ugovor o jednogodišnjoj posudbi s Bayernom vrijedan 8,5 milijuna eura, nakon koje ga njemački prvak može otkupiti od Barcelone.

"Taj ugovor predviđa opciju otkupa od strane Bayerna za fiksnih 120 milijuna eura", stoji u priopćenju Barce.

Brazilac je došao u katalonski klub 2018. za isti iznos, plus 40 milijuna bonusa.

"Brazilski reprezentativac je u nedjelju prošao liječnički pregled i potpisao je ugovor", potvrdio je posudbu i bavarski klub na svojim stranicama.

"Za mene ova promjena predstavlja novi izazov s jednim od najboljih europskih klubova. Nestrpljiv sam da vidim to. Kao i Bayern, i ja imam velike ambicije", nadovezao se Coutinho.

Poznato je da će Bayern podmirivati troškove inače vrlo velike Coutinhove plaće u trajanju posudbe. Podsjetimo, transfer brazilskog reprezentativca iz Liverpoola u Barcelonu bio je težak 142 milijuna funti u siječnju prošle godine.

U kombinaciji za dovođenje Coutinha bili su i neki engleski klubovi, no Tottenham, Arsenal i Liverpool nisu uspjeli u onome što je Bavarcima pošlo za rukom. Za Barcu je zabio 21 pogodak u 76 nastupa, ali ostaje dojam da se nikad do kraja nije uklopio u viziju igre Ernesta Valverdea.

"Radujem se dolasku u novu sredinu, nadam se da ću se u Bayernu brzo uklopiti, imam velike planove za ovu sezonu", dodao je Coutinho, a njemački mediji prenose i izjavu Karla-Heinza Rummeniggea, glavnog operativca minhenskog kluba.

"Radili smo već dugo na ovom transferu, sada je taj posao konačno završio. Hvala Barceloni na svemu glede suradnje u ovome poslu, nadam se da će svojom sjajnom tehnikom i nogometnim vještinama Philippe pomoći Bayernu."

Linker
16. travanj 2024 14:25