Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
SJAJNA AKVIZICIJA

SLUŽBENO POTVRĐEN NAJSKUPLJI TRANSFER U POVIJESTI BUNDESLIGE Niko Kovač dobio rekordno pojačanje, otkriveni su financijski detalji velikog posla

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2019. 19:04

Transfer Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida u Bayern München dobio je svoju službenu potvrdu.

Bavarski klub potvrdio je dolazak 23-godišnjeg francuskog reprezentativca uz odštetu od 80 milijuna eura. Najskuplji je to transfer u povijesti Bayerna i Bundeslige, a Hernandez je potpisao petogodišnji ugovor. Prethodno je rekord držao transfer Corentina Tolissoa težak 41 milijun eura iz Lyona u Bayern.

Hernandez je postao drugo obrambeno pojačanje Bayerna za novu sezonu nakon što su u klubu prethodno u siječnju dogovorili dolazak Benjamina Pavarda iz Stuttgarta za 35 milijuna eura odštete.

"Ovo je važan dan u mojoj nogometnoj karijeri. Bayern je jedan od najboljih europskih i svjetskih klubova. Ponosan sam što ću se u budućnosti s Bayernoom boriti za naslove. Želio bih se zahvaliti Atleticu, trenerima, suigračima i navijačima na prekrasnih 12 godina. Atletico će uvijek biti dio mene", rekao je Hernandez putem službenog priopćenja.

Od svog debija u dresu Rojiblancosa 2014. godine Hernandez je za Atletico skupio 110 nastupa u svim natjecanjima. Ove sezone više neće igrati za Atletico jer mora na operaciju ligamenata koljena, a u novom bi klubu trebao zarađivati oko 13 milijuna eura godišnje.

"Mora na operaciju, ali bit će spreman zaigrati za Bayern od početka sezone 2019/20", rekao je Bayernov liječnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

"Potpisali smo jednog od najboljih obrambenih igrača svijeta i svjetskog prvaka. Može igrati na poziciji centralnog branića i lijevog beka. Nastavit će tradiciju sjajnih francuskih igrača koji su godinama bili pojačanja za našu momčad", rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Linker
25. travanj 2024 18:24