REUTERS/Andrew Yates
DILEME VIŠE NEMA

SLUŽBENO: WAYNE ROONEY SE VRAĆA U ENGLESKU, SVE JE DOGOVORIO S UGLEDNIM KLUBOM Posao je u posljednji trenutak pokušao preoteti WBA Slavena Bilića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 18:31

Vijest je dobila svoju službenu potvrdu - Wayne Rooney se vraća u engleski nogomet u ulozi trenera/igrača engleskog drugoligaša Derby Countyja.

Slavni engleski napadač potpisao je 18-mjesečni ugovor koji će mu donostiti zaradu od 100.000 funti.

33-godišnji bivši napadač Evertona i Manchester Uniteda pridružit će se Derby Countyju u siječnju 2020. godine nakon jednoipogodišnjeg mandata u DC Unitedu. U novom klubu nosit će dres s brojem 32, a njegov cijeli ugovor financira kladioničarska tvrtka 32Red.

"Jako sam uzbuđen zbog prilike koju mi je omogućio Derby County. Veselim se radu s menadžerom Phillipom Cocuom i njegovim trenerskim stožerom.. Uvjeren sam da mogu puno doprinijeti momčadi", izjavio je Rooney.

Engleski mediji javljaju kako je cijeli Rooneyjev transfer u posljednji trenutak pokušao preoteti WBA Slavena Bilića, ali je slavni engleski napadač već dogovorio sve s Derby Countyjem.

Otkako je stigao u DC United prošlog ljeta iz Evertona Rooney je upisao 23 gola i 14 asistencija.

Cahill ima novi klub

Engleski stoper Gary Cahill (33) napustio je Chelsea, te je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crystal Palaceom.

"Ovo je bila odlična prilika da ostanem Premier ligi i vrlo sam uzbuđen što ću igrati za Crystal Palace, u kojem ima nekoliko vrlo talentiranih nogometaša", kazao je Cahill, koji je za englesku reprezentaciju odigrao 61 utakmicu te je zabio 5 golova.

U Chelseaju je proveo sedam i pol godina, te je sudjelovao u osvajanju dva engleska prvenstva i Lige prvaka. No, protekle sezone skupio je samo osam nastupa u svim natjecanjima.

Linker
24. travanj 2024 14:53