Paolo Bruno/Getty Images
BRAZILAC JE POTPISAO

SLUŽBENO: WEST HAM DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U POVIJESTI KLUBA Nastavlja se velika ofenziva 'Čekićara' koji su kupili sedmo ovoljetno pojačanje

Piše: HinaObjavljeno: 16. srpanj 2018. 01:06

Brazilski ofenzivni 25-godišnji vezni igrač Felipe Anderson novi je igrač West Hama u koji je stigao iz rimskog Lazija za rekordnih 35 milijuna funti, objavio je u nedjelju engleski premijerligaš, a britanski Sky Sports je objavio da je londonski klub za ovog igrača platio rekordnu odštetu od 35 milijuna funti.

Ta bi odšteta, ovisno o klupskim rezultatima i nastupima brazilskog nogometaša, mogla narasti do 42 milijuna funti.

Brazilac je sedmo pojačanje West Hama za kojim je uoči nove sezone posegnuo menadžer engleskog premijerligaša Manuel Pellegrini, a Anderson je s londonskim klubom potpisao četverogodišnji ugovor.

"Vjerujemo da smo doveli jednog od najvećih talenata koji igraju u Europi", izjavio je sportski direktor West Hama Mario Husillos te dodao:

"Felipe je u Laziju pokazao fantastičnu razinu igara i vjerujemo da će tu kvalitetu donijeti u Premier ligu. Njegov igrački stil odgovara onom koji preferira Manuel Pellegrini."

Anderson je u Lazio stigao 2013. godine iz brazilskog Santosa. U 137 utakmica u talijanskoj Serie A postigao je 25 pogodaka i 33 puta bio asistent, dok je u 19 utakmica u Europskoj ligi šest puta bio strijelac i četiri puta asistirao.

West Ham je prošlu sezonu završio na 13. mjestu u engleskom prvenstvu, a u novu će krenuti 12. kolovoza utakmicom protiv Liverpoola.

Linker
19. travanj 2024 05:04