Franko Andrijašević
 Matija Djanjesic / Hanza Media
ODLAZAK U INOZEMSTVO

SN DONOSE PRIČU O VELIKOM PREOKRETU Najbolji igrač Rijeke potpisuje za sasvim drugi klub: Poznati svi detalji ugovora života hrvatskog asa

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. lipanj 2017. 18:36

Franko Andrijašević odlazi u Gent, vrijednost transfera iznosi 5 milijuna eura, a - sad već možemo kazati - bivši igrač Rijeke zarađivat će godišnje 800 tisuća eura! Od ukupnog transfera, dakle od 5 milijuna eura, 2,5 milijuna odlazi na račun Rijeke, a 2,5 milijuna na račun Dinama jer se transfer dijeli između ta dva kluba u omjeru 50:50.

Prije nekoliko dana u SN-u smo imali naslov “Andrijašević pred vratima Standarda, a Gent mu se još nada”. Da, nadao se Gent i, eto, nada mu je na kraju bila ispunjena. Najbolji igrač HNL-a i dobitnik trofeja Nogometaš na kraju ipak odlazi njima.

Jučer su poslijepodne sa zagrebačkog aerodroma Franjo Tuđman privatnim avionom u Gent otputovali Franko Andrijašević i nogometni menadžeri Andy Bara i Boris Živković. Prije nego što će ući u zrakoplov koji ga je odveo prema novom odredištu u karijeri, Franko nam je, kad smo mu čestitali, kazao:

- Hvala na čestitkama... Ali znate što sam naučio u životu? Dok se ne stavi potpis, ništa nije gotovo! Da mi ipak pričekamo da to sve bude službeno?

Danas potpis?

Rekli smo mu da nije problem, ali sama činjenica da odlazi iz Zagreba prema Gentu privatnim zrakoplovom koji je poslao taj belgijski klub ipak kazuje da je, zapravo, sve riješeno...

- Nadam se da bi u ponedjeljak (danas, op. a.) sve trebalo biti službeno riješeno. Vidjet ću sve detalje, trebao bih obaviti liječnički pregled te onda potpisati ugovor na pet godina. Ali, eto, kažem, ne želim trčati pred rudo, žuriti, neka ja stavim potpis pa će onda to biti to, sve gotovo, postat ću igrač Genta. Kad sve bude kako treba, onda se može početi slaviti.

Pitali smo ga, naravno, kako je došlo do preokreta? Iako smo u SN-u naveli da postoji i mogućnost odlaska u Gent, Standard je, ipak, bio bliže...

- Standard je bio prvi, nakon toga se javio Gent. Sviđala mi se priča oko Standarda, međutim vidio sam da me i jedni i drugi jako žele. Priča se malo odužila, trajala je skoro sedam dana. Međutim, uvijek sam govorio da ću otići tamo gdje bude bolje za Rijeku i mene. Tako je na kraju i bilo.

Andrijašević o tome nije govorio, ali saznajemo da je Gent nudio ukupno 1,5 milijuna eura više od Standarda, a također i bolje bonuse, koji se odnose na klupski plasman u Europi, osvajanje naslova prvaka u domaćem prvenstvu... Istina, Franko će biti bolje plaćen u Gentu nego što bi bio u Standardu, ali nije to presudilo. Presudila je želja da Rijeka zaradi više od transfera, a okoristio se i - Dinamo.

- Razgovarao sam s ljudima iz Rijeke, kazao sam im kakva je situacija. Ruku na srce, Gent stvarno nudi mnogo, mnogo više. Rekao sam u klubu: “Ja sam vam dužan, želim da za mene dobijete što je više moguće, jer dali ste mi ruku spasa prije godinu dana.” Tako je zaista najbolje, zadovoljna je Rijeka, zadovoljan sam ja. Na Rujevici su mi kazali “svaka čast”, ja sam, eto, sretan. Istina, izgledalo je kao da ću završiti u Standardu, ali je na kraju ispalo ovako.

Jako me žele

Naravno, razgovarao je Franko i s ljudima iz Genta...

- Razgovarao sam s ljudima iz Genta, shvatio da me jako, jako žele. Radujem se zbog činjenice da su i Gent i Standard pokazali tako veliko zanimanje za mene.

Tako je, eto, završila jedna od zasad najzanimljivijih priča prijelaznog roka u Hrvata. Andrijašević će danas potpisati za Gent te se tako pridružiti još jednom hrvatskom reprezentativcu, Lovri Kaliniću.

- Da, razgovarao sam i s Lovrom. On mi je o Gentu govorio samo u superlativima, kad smo završili razgovor, kazao sam mu da ću još razmisliti. Da budem skroz iskren, odluka nije bila laka. Ali nakon što su na stolu bili svi uvjeti, nakon što sam razgovarao s ljudima iz Rijeke i Genta, odlučio sam. Idemo sad u nešto drugo, u nastavak karijere. Rijeci želim sve najbolje, daljnje uspjehe - sa smiješkom je zaključio Andrijašević i otisnuo se s piste Franje Tuđmana.

Linker
19. travanj 2024 02:46