REUTERS
VRHUNSKO POJAČANJE

SN OTKRIVAJU: NA POMOLU SENZACIONALNO RJEŠENJE ZA DINAMOVU KRIZNU POZICIJU Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa vraća se na Maksimir!?

Maksimirski klub krenuo u akciju povratka svog negdašnjeg sjajnog ofenzivca, koji je nakon dvije teške ozljede zagubljen u Juventusu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. studeni 2019. 09:12

Puno se zadnjih dana piše i govori o mogućim velikim transferima iz Dinama. Dani Olmo i Bruno Petković prvi su na tom popisu igrača koji bi već ove zime mogli otići iz Dinama, dakako, tržištu su zanimljivi i mnogi drugi, Livaković, Oršić, Moro, Perić, Stojanović...

Zahvaljujući sjajnim igrama i rezultatima u zadnjih godinu i pol dana pod Bjeličinom palicom, Dinamovi će igrači uskoro biti vrlo tražena roba na tržištu. Ako ne odmah na zimu, onda nakon Eura idućeg ljeta.

Međutim, za to vrijeme u Maksimiru rade i na potencijalnim pojačanjima, a jedna od najvažnijih pozicija na kojoj se Modri žele pojačati jesu krila. Od svih krila trenutačno je u formi jedino Mislav Oršić, Izet Hajrović već odavno nije u lanjskoj formi, Damiana Kadziora Bjelica češće koristi u sredini, Iyayi Atiemwen nije pokazao da je klasa za velike stvari, a mladi Antonio Marin zasad i dalje briljira na juniorskoj razini, Bjelica ga ne koristi previše u HNL dvobojima. Dakle, dovođenje krila smatra se prioritetom idućeg prijelaznog roka.

GELSENKIRCHEN, GERMANY - JANUARY 21:  Marko Pjaca of Schalke celebrates after scoring his teams first goal during the Bundesliga match between FC Schalke 04 and Hannover 96 at Veltins-Arena on January 21, 2018 in Gelsenkirchen, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

A između brojnih imena i igrača koje Modri gledaju pojavilo se u ozbiljnim razmišljanjima i ime Marka Pjace! Bivši Dinamov igrač i član Srebrnih iz Rusije, znamo, vraća se nakon druge ozljede i operacije koljena, nije igrao od ožujka, službeno je igrač Juventusa do kraja lipnja 2021., ali u Torinu s njim očito ne računaju baš ozbiljno. Pa u Dinamu gledaju kako bi oni mogli dovesti Pjacu, koji bi u Maksimiru mogao oživjeti karijeru.

Naravno, Bjeličin je Dinamo sad privlačna sredina, pogotovo ako Modri prezime u Europi, Petković se ovdje vratio "iz mrtvih", Oršić i Perić postali su reprezentativci, Olmo je ostvario svoje snove, zaigrao u Ligi prvaka i za Furiju...

Dakako, uvijek je pitanje može li se Pjaca nakon takvih teških ozljeda i operacija vratiti na vrhunsku razinu, ali ono što je sigurno, u Dinamu bi, bez obzira što su i Modri sad podignuli letvice, dobio strpljenje i određeno vrijeme i utakmice da to pokuša učiniti, što u mnogim drugim klubovima koji žele da im odmah bude pojačanje, ne može dobiti. Jer, nije da nema interesenata, talijanski mediji pišu kako ga žele Bologna, Sampdoria, Genoa... koji bi ga na zimu htjeli na posudbu. Ali, takve posudbe i odlasci iz Juventusa dosad se u njegovu slučaju nisu pokazali dobrima.

Prema informacijama koje su stigle s više strana, kontakti i razgovori već postoje, ali sve je to još daleko od realizacije. Pjaca je i dalje igrač Juventusa koji ga je platio 23 milijuna i čak i da ne računa s njim, pitanje je koliko će tražiti za njega, želi li vratiti nešto uloženoga? Hoće li to biti posudba, s pravom prvokupa ili ne, ili prodaja?

Jasno, tu je i Pjacina plaća koja nije mala i koju u ovom trenutku u Dinamu nema nitko. Daleko je zasad i siječanj i početak prijelaznog roka, puno se toga treba poklopiti. No priča o Pjaci se zakotrljala, nije uopće nemoguće...

Linker
21. travanj 2024 22:43