Soudani
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

SOUDANI IMA NEVIĐENI PEH, OGLASIO SE I ZDRAVKO MAMIĆ Slavni klub ga zove, Dinamo ga ne želi pustiti: 'Malo sam tužan! Pa to sam sanjao od malih nogu!'

EL ARABI HILAL SOUDANI Alžirac o ponudi slavnog Nottingham Foresta koju je Dinamo nedavno odbio
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2018. 15:38

El Arabi Hilal Soudani najbolji je igrač Dinama. Već je na neki način postao i zaštitni znak zagrebačkog kluba. Praktički, današnju momčad Modrih gotovo je nemoguće zamisliti bez tog Alžirca. Upravo zbog toga Soudani ima neviđen - peh! Dinamo ga ne želi pustiti da ostvari bilo kakav transfer, pred njegov odlazak postavljen je veliki znak - stop! Svi mogu otići, ali Soudani ne smije.

Upravo kad su Modri stigli u Belek, stigla je i ponuda za Soudanija od Nottingham Foresta. Bila je kako zgodna, umočena u veliku cifru eura, ali “zapaljena” je istog trenutka. Pitali smo jučer Soudanija je li jako tužan što nije prihvaćena, što se nije transferirao na Otok?

- Nisam jako tužan... Ali sam malo tužan... Iz razloga što je moj san bio igrati u Engleskoj. O tome sam sanjao od malih nogu otkako sam se počeo baviti nogometom. Sad sam bio nadomak ostvarenja sna, ali nisam ga dosanjao. Međutim, moram respektirati klupsku odluku. Dinamo me ne želi pustiti, i to je to. Ovaj klub mnogo mi je pružio, isto kao i ja njemu, doživljavam ga emotivno, na neki način Dinamo je moja obitelj. Zato se ne mogu ljutiti, ali naravno da sam malo tužan što se nisam otisnuo na Otok - kazao nam je u uvodu Soudani.

Takav je život

Dok smo razgovarali sa Soudanijem, kraj nas je prošao Ivan Fiolić. Savjetnik Mamić je kazao kad je stigla ponuda za Alžirca: “Da imamo još jednog Fiolića, pustili bismo Soudanija...”

- Onda moram što prije pronaći još jednog Fiolića, ha-ha... Ma, pričao sam s ljudima iz kluba, kažu da moram ostati, da nikuda ne mogu. Nego, da sad netko ne pomisli da će ta odluka utjecati na mene, da ću zbog toga biti manje motiviran. Nema govora o tome! Bit ću motiviran kao i uvijek, davat ću sve od sebe. Ja sam igrač Dinama, imam dugogodišnji ugovor. Međutim, normalno, kad stigne dobra ponuda, a ova je zaista bila dobra, moraš razmišljati o njoj. Jer ja sam u specifičnoj situaciji. Nemam 20 godina, imam ih 30... Tako da sam, eto, u tim godinama imao veliku priliku ostvariti ono što sam najviše želio, igrati na engleskim travnjacima. Tko zna hoće li više ikad stići ponuda iz Engleske s obzirom na moje godine. Ali ako nemam šanse ostvariti svoj san, onda ništa. Pa ne ostvare svi svoje snove, zar ne? Ali ću se sjećati da sam imao priliku. Takav je život.

Možda ipak postoji šansa da vas puste u Nottingham Forest? Ili ste izgubili svaku nadu?

- Ne znam... Dug je prijelazni rok. Ima vremena... No ponavljam, igrač sam Dinama, to je moj klub. Fokusiran sam na treninge, na utakmice. Ali tko zna, možda ipak do kraja prijelaznog roka ostvarim svoj san, možda se u klubu predomisle. Ako će se to dogoditi, dogodit će se, ako ne, idemo dalje u plavom dresu, po dvostruku krunu, pa u novi europski juriš. Meni u Dinamu apsolutno ništa ne nedostaje, svi me cijene, poštuju, jako sam zadovoljan. To je druga priča od one koju sam vam ispričao. Želio sam u Englesku zbog one sjajne atmosfere na stadionima, igranja protiv sjajnih momčadi, mislim da je to normalno. Ali kažem, nada još negdje postoji, samo Bog zna što će se dogoditi do kraja prijelaznog roka Ja ću prihvatiti bilo kakvu odluku.

ZDRAVKO MAMIĆ: Da imamo dva Fiolića, Soudanija bismo pustili

Mladi dečki koji su stigli iz druge momčadi, Đurasek, Muhar i Stolnik, te junior Marin, pokazali su svoj talent na utakmici protiv Ordabasyja. Horkaš nije mogao, jer Kazahstanci nisu uputili udarac u okvir gola. Uglavnom, tim mladićima očito je itekako pomoglo igranje u drugoj momčadi koju vodi Igor Jovićević, a Marinu u juniorima koje trenira Tomislav Rukavina. Onako ‘na prvu’ možemo zaključiti da zaslužuju ostati u kadru Marija Cvitanovića. Kvalitetni su to momci, danas-sutra mogli bi postati bitne karike modrog kluba koji je u tranziciji, koji je u godinu dana totalno rekonstruirao momčad.

Još jedan mladić, ali ipak iskusniji od nabrojanih, mogao bi već ovog proljeća biti krucijalna karika. Ivan Fiolić (21), momak koji je uvijek “negdje tu”, ali nikada do kraja, nameće se iz treninga u trening. Iznimno napreduje, svaki njegov potez ima glavu i rep. Koliko ga se cijeni u plavom domu, najbolje će ocrtati jedna rečenica koju nam je jučer kazao savjetnik Zdravko Mamić.

- Da imamo dva Fiolića, Soudanija bismo pustili u Nottingham Forest!

Ta lijeva strana Dinamova napada koju čine mladi dečki Olmo i Fiolić zaista je ubitačna, bit će zanimljivo vidjeti kako će im Cvitanović raspodijeliti minutažu na proljeće. (do)

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTKIH NOVOSTI

Linker
24. travanj 2024 21:31