Foto: Ante Cizmic / CROPIX
U POTRAZI ZA NOVIM IZAZOVOM

SOUDANI PRED KONAČNIM OPROŠTAJEM S DINAMOM Otkrivamo gdje bi mogao nastaviti karijeru i koliko bi Modri mogli zaraditi

TRANSFER ‘OUT’ Afrikanac koji je za Modre skupio gotovo 200 nastupa traži novi izazov
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2018. 13:02

Hilal Soudani se zaputio u Alžir, njegova reprezentacija igra dvije prijateljske utakmice, protiv Japana i Portugala, i glavno je pitanje hoće li se ofenzivac koji je u Maksimiru odradio punih pet sezona uopće vratiti u Hrvatsku.

Zapravo, hoće, ako bude jedan od laureata u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat ‘Nogometaš’ onda će doći u Zagreb, međutim, pitanje je hoće li s Dinamom krenuti na pripreme za novu natjecateljsku sezonu koje su zakazane za manje od mjesec dana, preciznije 18. lipnja.

Sa smiješkom je poslije vinkovačkog finala Hrvatskoga kupa s Hajdukom govorio o toj temi, ostao zagonetan, ništa nije želio prejudicirati. Međutim, informacije koje dolaze s raznih strana govore da Soudani ovog ljeta sigurno napušta Dinamo. Da možda postoji mala mogućnost da najbolji Dinamov igrač u zadnjih pet godina ostane i pomogne u ponekom europskom pretkolu, ali da su i za to vrlo male šanse.

Puno je izvjesnije da je Soudani u Vinkovcima definitivno odigrao svoju zadnju utakmicu za Dinamo.

Već dulje se govori o odlasku u Englesku, sjećate se one priče s Nottingham Forestom. Engleska je velika Soudanijeva želja i san, navodno taj engleski klub i nije jedini u kojemu bi Alžirac mogao nastaviti karijeru na Otoku.

Međutim, zadnjih dana se sve češće spominje i mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju, više je klubova tamo koji bi ga voljeli dovesti, najzagriženiji je, navodno, Al Ahli. Štoviše, Arapi su spremni platiti i solidnu odštetu, svota se kreće oko dva milijuna eura.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Soudani, kako čujemo, nije više tako nezainteresiran za odlazak na Bliski istok kao što je bio donedavno. Iako je, dakako, Engleska prvi izbor, čak i za manji novac no što bi imao u Arabiji.

Uvijek je opcija i Kina, ali njoj je Soudani oduvijek najmanje sklon, uostalom, loša iskustva nekih igrača u zadnje vrijeme (Sammir, Maleš...) sigurno su loša reklama.

Naravno, dok Soudani doista ne ode, ne treba ništa smatrati konačnim, jer već je toliko puta bio nadomak transfera pa je svejedno ostao. Ali, čini nam se da se ovaj put u Maksimiru polako mire s njegovim odlaskom, da shvaćaju da je to možda i logičan rasplet bez obzira na sjajan suživot Soudanija s Dinamom i Dinama sa Soudanijem.

Pet godina je ovdje, odigrao je mnoge velike utakmice, zabio mnoge važne golove, osvojio praktično sve što se moglo, postao i najbolji strijelac Hrvatske lige, normalno je da ode nekamo po nove nogometne izazove, jer tko zna kad će opet imati priliku za transferom i tko zna može li i iduće sezone u Dinamu opet biti najbolji.

Hilal Soudani, osobni karton


Datum rođenja:
25. studenoga 1987.

Mjesto rođenja:
Chlef

Država rođenja:
Alžir

Igračka pozicija:
krilo/napadač

Vrijednost na TM:
3,75 milijuna eura

Dolazak u Dinamo:
ljeto 2013. godine

Boravak u Dinamu:
5 sezona

Utakmice za Dinamo:
197 nastupa

Golovi za Dinamo:
86 pogodaka

Linker
19. travanj 2024 04:34