Borna Barišić (prvi desno)
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PIŠE KATALONSKI SPORT

ŠPANJOLCI LANSIRALI APSOLUTNU BOMBU! BRUNO PETKOVIĆ NA METI BARCELONE Skaut Katalonaca i legenda kluba na Rujevici je pratio svaki njegov potez!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2019. 21:46

Katalonski Sport donosi aspolutnu senzaciju od vijesti u kojoj stoji kako je Barcelona zainteresirana za Dinamovog Brunu Petkovića. Napadač Modrih u posljednje vrijeme pruža sjajne partije u dresu hrvatskog prvaka, ali i u dresu Vatrenih što nije prošlo nezapaženo u ostatku Europe.

Većina navijača strahovala je nakon oproštaja Marija Mandžukića od nacionalne vrste, ali Petković je svojim igrama pokazao kako Vatreni imaju pravog nasljednika u vrhu napada. Iako su proteklog ljeta isrkcali milijune eura za Antoinea Griezmanna, Katalonci i dalje nisu u potpunosti riješili pitanje špice, a upravo u Bruni Petkoviću vide idealnog kandidata za tu poziciju.

- Napadač zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković je jedan od glavnih kandidata za nasljednika Luisa Suareza - piše Sport.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Slovakia - HNK Rijeka Stadium, Rijeka, Croatia - November 16, 2019  Croatia's Bruno Petkovic celebrates scoring their second goal        REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS
Dino Perić (lijevo) i Bruno Petković na Rujevici kontra Slovačke

Katalonski list navodi kako je Eric Abidal gledao Petkovića na Rujevici protiv Slovačke gdje se mogao na svoje oči uvjeriti za što je sve sposoban napadač Dinama. Suarez već neko vrijeme nije za onoj razini na kojoj je bio kada je dolazio na Nou Camp, a i već je lagano zašao u pozne godine te su u Barceloni odlučili potražiti njegovu zamjenu. Ostaje za vidjeti kako bi se čitava priča mogla rasplesti, ali ovo je svakako još jedno veliko priznanje za Dinamovog cenfarfora.

ŠTO PETKOVIĆ ZNAČI VATRENIMA

1. Vatrenima je donio konkretan golgeterski učinak. Nakon svog prvog pogotka koji je zabio Tunisu, uslijedila su četiri vrlo važna, presudna u konačnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, zabijao je kad je bilo najvažnije.

2. Taktički je važan za izgled, kompoziciju Dalićeve momčadi. Vrlo je miran i staložen u reakcijama, zna sačuvati loptu, pričekati dok mu se ne priključe ostali igrači u ofenzivnom smislu, proigrava suigrače, razigrava momčad.

3. Bitan je i u defenzivnom smislu, često otklanja opasne centaršuteve nakon prekida, prije svega kornera i slobodnih udaraca. Treba svakako dodati da se karakternim osobinama sjajno uklopio u reprezentaciju.

Linker
16. travanj 2024 21:16