Arsene Wenger (1996. godina)
 Action Images via Reuters
KRAJ JEDNE ERE

VIJEST DANA POTRESLA OTOK! LEGENDARNI ARSENE WENGER NAKON 22 GODINE NAPUŠTA ARSENAL Evo tko bi ga mogao naslijediti na klupi Topnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2018. 13:11

Nakon 22 godine Arsene Wenger (68) napušta klupu engleskog nogometnog velikana Arsenala.

Francuski menadžer koji je preuzeo klupu 'Topnika' iz Nagoye Grampusa davne 1996. godine objavio je svoju šokantnu vijest uoči premierligaškog okršaja protiv West Hama u nedjelju.

"Nakon pažljivog razmišljanja i razgovora s ljudima iz kluba osjećam da je pravo vrijeme da odstupim na kraju sezone. Zahvalan sam klubu što mi je omogućio toliko godina za pamćenje. Vodio sam ovaj klub s poštenjem i integritetom. Želim zahvaliti svim igračima, osoblju, direktorima i svima koji su učinili ovaj klub posebnim. Apeliram na navijače da podrže klub", poručio je Wenger putem priopćenja objavljenog na službenoj web-stranici kluba.

U 22 godine Wenger je osvojio 10 velikih trofeja, a sjedio je na klupi u više od 800 premierligaških utakmica. Međutim, premierligaški naslov Arsenal čeka od 2003/04 i 'nepobjedive' sezone, a zbog tog dugog posta navijači već godinama traže njegovu smjenu.

Wenger je s Arsenalom osvojio tri premierligaška naslova (1997/98, 2001/02, 2003/04), sedam FA Cupova i sedam Community Shieldova.

Odmah po objavi Wengerovog odlaska engleski mediji počeli su nagađati tko bi ga mogao naslijediti. BBC javlja da bivši trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel slovi kao glavni favorit, a u uskom krugu kandidata spominju se imena Joachima Löwa i Carla Ancelottija. Među ostalim kandidatima spominju se Patrick Vieira, Thierry Henry, Massimiliano Allegri...

Linker
20. travanj 2024 11:41