Getty Images
U FINIŠU PRIJELAZNOG ROKA

SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU: VELIKI PREOKRET U SLUČAJU LOVREN Talijani nisu nisu igrali fer, evo kako se izjalovio transfer hrvatskog reprezentativca

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 23:02

Veliki preokret dogodio se su slučaju hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena! Iako je praktički sve bilo pred realizacijom, hrvatski stoper neće postati novi igrač Rome.

Klub s Olimpica želio je Lovrena na posudbu, bez opcije obveznog otkupa ugovora, a na takav dogovor Liverpool nije pristao. Roma dovodi Chrisa Smallinga, stopera Manchester Uniteda, što je danas i službeno potvrdio trener Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer.

Smalling će godinu dana u Romi igrati na posudbi, a Manchester United će na ime ove posudbe dobiti blizu tri milijuna eura, a Roma će na kraju ove sezone imati pravo otkupa engleskog stopera. Međutim, primijetili ste u ovom poslu nema opcije obveznog otkupa ugovora, već samo pravo prvokupa. To je bitna razlika, pa je zato propao odlazak Lovrena na Olimpico. Tako vam je to kod transfera, zato uvijek ponavljamo istu rečeniu, nije gotovo dok se ne potpiše. Lovren je bio prvi pick Rome, ali rimski klub imao je drukčije zamisli, želio je samo posudbu, bez ikakve obveze kupnje.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 14: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool and Dejan Lovren of Liverpool celebrate vicyory during the Premier League match between Arsenal and Liverpool at Emirates Stadium on August 14, 2016 in London, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Michael Regan/Getty Images

No, kod prvih pregovora s Redsima, ta opcija nije bila izložena, pa je zato u prvi trenutak Liverpool pristao na ponudu. Trebalo se onda razgovarati o broju utakmica koje će Lovren odigrati za Romu da bi se aktivirala opcija, no do toga nije došlo, jer je klub iz Rima u isto vrijeme pregovarao s Manchester Unitedom oko dovođenja Smallinga. Klub s Old Trafforda je pristao na opciju koja se nije svijdjela Liverpoolu i tako je Lovren ostao bez transfera.

Naravno, mogli bi kazati da je Roma nije igrala fer, jer je u isto vrijeme razgovarala s dva kluba, ali u takvim transfernim poslovima je to očito normalna stvar. Naravno, sve je ponajviše nezgodno ispalo za Lovrena, koji u vrijeme dok se mislilo da će u Romu, nije bio u kontaktu s nekim drugim klubovima.

Prijelazni rok završava u ponedjeljak, zasada nema informacija da bi hrvatski stoper mogao promijeniti klub, ali s druge strane, u ovih tri dana stvari se opet mogu promijeniti. Mnogi transferi se završavaju baš u sam smiraj prijekaznog roka, pa je sasvim moguće da Lovren ipak ode s Anfielda.

Ukoliko se to ne dogodi, Dejan će ostati u Liverpoolu. Što u ovom trenutku izgleda kao loš izbor. Trener Jurgen Klopp forsira dvojac Matip-van Dijk i teško je vjerovati da će Lovren dobiti adekvatnu minutažu, bez obzira na veliki broj utakmica koje će Redsi odigrati tijekom sezone.

Treba napomenuti da je tu još i engleski reprezentativac Joe Gomez. Konačno, sama činjenica da je Liverpool htio prodati Lovrena govori u prilog tome da naš reprezentativac neće imati previše prilika. S takvim raspletom Lovren nikako ne može biti sretan, on želi igrati a ne sjediti na klupi ili na tribinama. U godinama je kad može još dosta toga pružiti na velikoj sceni. Naravno, treba uzeti u obzir da Liverpool traži visoku cijenu za Dejana, između 15 i 20 milijuna eura, što također vjerojatno odbija moguće kupce.

Linker
18. travanj 2024 07:36