Mateo Kovačić
 REUTERS/Jon Nazca / REUTERS
PAO JE DOGOVOR

SPORTSKE NOVOSTI PRVE DONOSE VIJEST DANA! Dobili smo potvrdu, Kovačić napustio Real! Evo kamo na kraju odlazi i koji su uvjeti posebnog transfera

Mateo Kovačić odlazi u Chelsea! Vijest je to koji je za Sportske novosti nešto prije 15 sati potvrdio izvor blizak hrvatskom reprezentativcu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 15:04

Mateo Kovačić definitivno je prešao u Chelsea, no ne radi se o transferu nego jednogodišnjoj posudbi bez prava otkupa ugovora.

Sljedećeg ljeta tako će ponovno biti igrač Reala. To je epilog dogovoren tijekom današnjeg dana na zahtjev hrvatskog reprezentativca da mu europski prvak omogući odlazak u drugi klub gdje će imati mjesto stalnog člana udarne postave i konačno u kontinuitetu moći demonstrirati sve svoje igračke vrline.

Šef struke Chelseaja Talijan Maurizio Sarri kazao je da ga vidi jednim nositelj igre Bluesa i Kovačić se odlučio prihvatiti engleski izazov.

Screenshot

Iako se spominjala mogućnost posudbe s pravom otkupa, po čemu bi Kovačić praktično postao igrač Chelseaja, to se nije dogodilo jer Real ga ne želi izgubiti.

Pristao je da ga za "sitan novac" posudi na godinu dana i ništa više. Nema otkupne klauzule niti velike love u igri. Sam Kovačić imat će u Chelsaju isti novac jer na godinu dana preuzeli su obveze iz ugovora kojeg ima s Realom.

Kovačić danas poslijepodne stiže u London na liječnički pregled i formalni potpis ugovora o posudbi.

Screenshot: realmadrid.com

Ni u Interu, ni u Realu, Kovačić nije izborio mjesto protagonista čija pozicija u momčadi nije upitna nakon jednog-dva slabija nastupa. U Chelseaju za to ima šanse, trener Maurizio Sarri govorio je o njemu biranim riječima još dok je vodio Napoli, a u sredini terena Bluesa nema rivale ranga Modrića i Kroosa.

U Superkupu s Manchester Cityjem, u kojem su pali 2:0 pogocima Agüera, vezni trojac činili su pojačanje iz Napolija Jorginho te Fabregas i Barkley. Tek se treba priključiti Kante, kao zadnji vezni, a od igrača sredine terena još imaju Drinkwatera, Loftus-Cheeka i Bakayoka. Ostali su bitno ofenzivniji. Kovačić, ako bi demonstirao sav svoj talent, u takvoj konkurenciji može igrati prije svakoga, ovisno gdje ga trener vidi.

Chelseajev je nogomet duže vrijeme jednoobrazan, sterilan, za pravog rivala čitljiv, u njemu su veznjaci “rudarili”, a krila Hazard i Willian donosili prevagu. Kad bi se mogli nametnuti. S Kovačićem dobivaju opciju više, a razmaše li se i kreaciju koja im nedostaje. Za Matea to je možda i najvažniji transfer u karijeri jer konačno mora pokazati je li klasa kakavu su mu mnogi najavljivali i može li u jakoj ekipi biti nositelj igre.

Onaj od kojeg ovisi hoće li se boriti i osvajati titule.

U Madridu je znao dobiti uloge u važnim utakmicama, ali češće bi takve susrete pratio s klupe. Ili u njima simbolično participirao. Sa 24 godine vrijeme je da demonstrira koliko doista može.

TRENER REALA JAVNO PRIZNAO: Kovačić želi otići, i ako se to dogodi...

Trener Reala Julen Lopetegui po prvi put je javno priznao da Mateo Kovačić želi napustii Real.

"Mateo je rekao da želi otići, a ja sam mu rekao da je on za nas vrlo važan igrač. Naravno, ako ode, morat ćemo dovesti igrača koji je njegovog ranga kvalitete. Moramo imati uravnoteženu momčad", rekao je Lopetegui i dodao kako o Luki Modriću nema novosti te kako njemu neće biti dopušten odlazak iz Reala ovoga ljeta.

Mateo Kovačić u Realu

U Primeri je igrao 73 utakmice, u njima imao jedan gol i sedam asistencija, sve skupa 3.707 minuta, oko pedeset minuta po susretu. Ukupno je dres Reala navukao u 109 navrata, svim službenim natjecanjima.

Na terenu je bio 5.391 minutu, dao je pet golova i imao osam asistencija. Bijeli dres nosio je tri sezone, kupili su ga od Intera za 31 milijun eura.

Kada bi bilo po Realovom, Kovačić bi i dalje igrao na Bernabeu. Po igračevom Engleska je najveći novi izazov.

Linker
25. travanj 2024 13:36