Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
SLAŽE SE IGRAČKA KRIŽALJKA

SPREMAJU SE NOVI ODLASCI IZ MAKSIMIRA Sportske novosti otkrivaju: Važan dvojac Modrih na izlaznim vratima, klub im neće raditi probleme

MAKSIMIRSKI KADAR Nogometaši Nenada Bjelice u pogonu opet tek od srijede, ali kadrovska se križaljka slaže
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. travanj 2019. 10:00

Dinamovci su nakon utakmice u Osijeku dobili slobodno, na treningu će se pojaviti tek u srijedu. Tako da će ovih nekoliko dana u plavom domu vladati maksimalni mir. Međutim, to se odnosi samo na igrače, trener Nenad Bjelica slaže momčad za sljedeću sezonu, tako da svakodnevno radi na analizi mogućih pojačanja.

Bez gomilanja kadra

Otkrili smo na kojim pozicijama za sljedeću sezonu Modri traže pojačanja, igrače koji će nadograditi sadašnju momčad. Dakle, nova se lica traže na trima pozicijama: to su su desni i lijevi braniči te desno krilo. Već smo napisali da su na radaru Ivan Balliu, desno krilo, te Niakate, desno krilo i napadač u jednom. Ima, naravno, još igrača na koje su Modri bacili oko. Odlučeno je da se neće gomilati kadar jer se postojeći pokazao uspješnim, pa ga se treba samo nadograditi.

Što sugerira potraga za oba beka i desnokrilnim napadačem? Pa iako to nitko u klubu nije ustvrdio, jasno je da se očekuje da onda oni koji igraju na tim pozicijama dođu do izlaznog transfera. Kad je riječ o Dinamovoj desnoj strani, šuška se da bi ovog ljeta mogli otići Petar Stojanović i Izet Hajrović. Slovenski reprezentativac Stojanović već je dugo u Maksimiru, od ljeta 2016., profilirao se kao igrač “europskog” Dinama, a neki menadžerski izvori tvrde da će plavi klub uskoro dobiti sasvim zadovoljavajuću ponudu za njega. Nakon tri godine u plavom klubu vjerojatno i Stojke, kako ga zovu, želi probati na nekoj drugoj europskoj lokaciji. Ako se to dogodi, a vrlo je moguće, onda će na poziciji desnog beka ostati samo iranski reprezentativac Sadegh Moharrami, pa je logično dovesti još jednog igrača.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Petar Stojanovi, Emir Dilaver
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Izet Hajrović je pak u Dinamu ostao na inzistiranje Nenada Bjelice, koji iznimno cijeni njegove kvalitete. Hajrović je bio jedan od glavnih igrača i najbolji strijelac ove eurosezone, sjajan je momak koji je bio i jedan od velikih kohezijskih faktora svlačionice. Ugovor mu međutim istječe nazimu ove godine, a saznajemo da već ima ponuda za nastavak karijere.

Zagreb, 240718.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva FC.
Na fotografiji: Petar Stojanovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Zbog svega dobrog što je napravio u plavom domu klub mu neće raditi nikakve probleme kad je izvjesni odlazak u pitanju. Zato se traži desnokrilni napadač.

Zagreb, 170219. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 21. kola 1. HNL izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Izet Hajrovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Leovčeva injekcija

Kad je u pitanju lijevi bek, tu je hrvatski reprezentativac Marin Leovac, kojem ugovor istječe u ljeto iduće godine. On je ove sezone imao problema s ozljedama, uspješno ga je mijenjao stoper Amir Rrahmani, a Mario Musa nije se nametnuo. S obzirom na to da Leovac već ima 30 godina, ni njemu klub ne bi radio probleme kad bi stigla ponuda, neka čovjek još realizira jedan inozemni transfer i ubrizga jaku financijsku injekciju u svoju blagajnu. To bi onda značilo da je dovođenje lijevog beka zapravo - pod mus! Zato se intenzivno radi na tome.

Linker
19. travanj 2024 23:02