Matija Djanjesic / CROPIX
PRAVO POJAČANJE

SREBRNI VATRENI STIGAO KAO ZAMJENA 'NOVOM LUKI MODRIĆU' Tražili su ga nakon Rusije, znaju njegove kvalitete, može postati ključni igrač

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. siječanj 2020. 14:44

Što Filipa Bradarića čeka u Vigu, odnosno njegovoj novoj momčadi Celti u koju iznenada prelazi iz Hajduka na novu posudbu iz Cagliarija? Valja napomenuti da je Bradarić već bio na radaru kluba iz Viga nakon Mundijala u Rusiji kada je osvojio srebro, no nogometna sudbina htjela je da im se putovi sretnu tek sada, a prije dolaska u Hajduk mogao je i na posudbu u Getafe koji igra Europsku ligu, no odabrao je povratak u matični klub…

Pred Celtom je teška borba za opstanak, trenutačno su treći odotraga, na mjestu koje vodi u niži rang, a za Mallorcom koja je na poziciji koja jamči spas, zaostaju dva boda. Isto tako, dva boda od Celte su ispod nje Leganes i Espanyol, a do kraja je još dugih 18 kola u kojima se može doći do željenoga cilja.

Razlog zašto su baš sada uzeli Bradarića leži u činjenici da su prije tjedan dana u Napoli prodali slovačkoga reprezentativca Stanislava Lobotku, kojeg su neki mediji prozvali “novim Lukom Modrićem”, za 20 milijuna eura i namjeravaju se ekipirati kako bi osigurali opstanak, da im se ne dogodi da ispadnu u niži rang nakon devet sezona… Zanimljivo je da je Celta prije tri sezone igrala polufinale Europske lige u kojemu je tijesno poražena od Manchester Uniteda nakon čega su uslijedile slabije sezone, no ova je shodno ugledu kluba jedna od težih.

Ostao samo Turčin

Bradarić dolazi na mjesto gdje su ga tražili, poznaju njegove kvalitete, a odlaskom Lobotke su ostali samo na jednom defenzivnom veznom - Turčinu Okayu Yokusluu. Stoga bi dojučerašnji igrač Hajduka na posudbi u Celti, koja je htjela i trenutni otkup ugovora od Cagliarija, uskoro trebao postati važan faktor u igri momčadi Oscara Garcije, nekadašnjega igrača Barcelone, a njemu bi iz lige Petice lakše bilo doći do svoga osobnoga cilja, odlaska na još jedno veliko natjecanje s Vatrenima.

Što se igračkoga kadra tiče, najveća zvijezda Celte je još uvijek reprezentativac Iago Aspas, godinama jedan od najboljih domaćih napadača, premda dolaze i neka nova lica, a ove je sezone postigao sedam golova. Za ovu sezonu se Celta ojačala s dva zvučna imena, no zasad ima nije pomoglo, no Rafinha koji je igrao za Barcelonu i Santi Mina iz Valencije su klasni igrači.

Ni raspored u idućih nekoliko kola nije nimalo lagan za klub s obale Atlantskoga oceana. Domaći dvoboj za vikend protiv Eibara im je jako važan susret, a onda slijede tri utakmice (Valencia u gostima, Sevilla doma i te gostovanje kod Real Madrida) koje su jedna teža od druge da bi uslijedi niz “lakših” susreta, ako se tako uopće može nazvati utakmica s Leganesom na Balaidosu koju jednostavno moraju dobiti.

Linker
27. travanj 2024 04:49