Župarić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OSLONAC CIJELE MOMČADI

SRUŠEN JE POVIJESNI REKORD NA RUJEVICI! NIKAD NITI JEDAN IGRAČ NIJE TOLIKO PLAĆEN Evo koliko su Riječani iskeširali novog zapovjednika obrane!

RIJEKA Doprvak s Rujevice preuzeo od Pescare ugovor 26-godišnjeg središnjeg braniča iz Županje
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. lipanj 2018. 15:57

Na Rujevici je još jedan posao stavljen ad acta. Riječki prvoligaš otkupio je od Pescare ugovor Darija Župarića i početkom prijelaznog roka ovaj 26-godišnji središnji branič iz Županje postat će u punom smislu igrač Rijeke.

Prema dogovoru iz siječnja prošle godine kada je Župarić u Rijeku došao na posudbu iz Pescare, s Bijelima će ga vezati dvogodišnji ugovor (da ga Rijeka nije otkupila, taj bi mu ugovor bio važeći u Pescari), no na Rujevici će odmah početkom priprema pokušati “osnažiti” tu suradnju.

Otkupom ugovora od talijanskog drugoligaša, Dario Župarić ujedno je postao i najveći ulazni transfer Rijeke. Prema nekim neslužbenim informacijama na Rujevici su za ovaj posao morali izdvojiti oko 800 tisuća eura čime se nadmašilo neke dosadašnje ulazne transfere. Teško je govoriti o preciznim brojkama budući da spadaju u domenu poslovne tajne, kod nekih postoje kontradiktorni podaci kao što je to slučaj s Marijom Gavranovićem koji je prema Transfermarktu plaćen 600 tisuća eura, dok je prema jednom pouzdanom izvoru iz riječkog prvoligaša stigao bez odštete uz postotak od idućeg transfera.

Nepoznata je priča i oko Kramarića (Mišković je istaknuo da je došao bez odštete), baš kao i “deal” kod angažmana Moisesa koji je Rijeku, navodno, koštao 500-tinjak tisuća eura, što je iznos kojeg se nije prelazilo i kod kupovina Mateija, Eleza, Hebera, Bradarića, Mišića, Leovca…

U svakom od ovih slučajeva Bijeli su ili zaradili ili vratili uloženo (ili će to tek učiniti), pa koliko god izdatak za Župarićev otkup bio velik za riječke prilike, ne dogodi li se nešto nepredviđeno, ne bi trebao predstavljati veliki rizik.

Netko od čelnika riječkog prvoligaša svojevremeno je prilikom pregovora s Napolijem oko otkupa Josipa Radoševića (bilo je riječ o 500-tinjak tisuća eura) istaknuo da si Rijeka ne smije dopustiti promašeno ulaganje takve vrste kako se ne bi dovelo u pitanje daljnje poslovanje kluba, no kada je riječ o Župariću takvih dvojbi ne bi trebalo biti jer da na Rujevici, s obzirom na ono što je pokazao u ovih godinu i pol dana, mogu biti sigurni da će u najgorem slučaju vratiti uloženo u njegov otkup. Puno je veća vjerojatnost da će profitirati. Forma u onoj šampionskoj sezoni bila mu je na reprezentativnoj razini, središnji branič iz Županje pokazao je i one silno važne karakterne osobine, na kraju krajeva i prometnuo se u jedan od oslonaca riječke momčadi pa se otkup njegova ugovora nametao kao imperativ.

Linker
23. travanj 2024 15:44