screenshot youtube
NOVO IME NA POLJUDU

STANIĆ I TUDOR IZABRALI POJAČANJE! PROŠLE GODINE DOŽIVIO JE IGRAČKU EKSPLOZIJU Izabran za najboljeg stopera, a onda je stigao i poziv reprezentacije

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2020. 16:41

Kristian Dimitrov potpisao je dvoipolgodišnji ugovor s Hajdukom, a njegov dosadašnji klub Botev dobit će 400.000 eura odštete.

Dimitrov je dešnjak, stoper visok 189 centimetara kojeg su Stanić i Tudor izabrali, jer očito odgovara trenerovim zahtjevima u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji što bi značilo da ima brzinu i taktičku obučenost. U Botevu je pak igrao u formaciji 4-2-3-1 pri čemu je u posljednjim dvobojima bio lijevi stoper kod trenera Spasova. Ali, kod Balakova u reprezentaciji igrao je desnog stopera.

Dimitrov je igrač koji raste posljednjih sezona. Krajem mjeseca puni 23 godine, a uspon u karijeri počeo je sa 19 kada je upisao debi za Botev u prvoligaškoj konkurenciji.

Dvije godine poslije morao je na posudbu u Montanu, ali u ljeto 2018. vratio se bolji i jači. Prošle sezone doživio je igračku eksploziju, proglašen je najboljim obrambenim igračem Bugarske u sezoni 2018./19., a 7. lipnja prošle godine debitirao je za reprezentaciju Bugarske s Balakovom na klupi. Realizira li se transfer vrijedan 400.000 eura, Dimitrov će biti treći najvredniji igrač Boteva u posljednjih šest sezona.

Naime, igrač s Madagaskara, Anicet, donio je 600.000 klubu iz Plovdiva kada je u ljeto 2014. preselio u Ludogorec, a drugi je Tunižanin Hamza Younes koji je za 500.000 eura također otišao u Ludogorec. Dimitrov bi mogao postati treći na toj ljestvici, a zasluge za njegov razvoj ima i aktualni trener Intera, Željko Petrović. Vodio je Botev od srpnja do sredine listopada prošle godine, stoga dobro zna kakvog igrača dovodi Hajduk.

Linker
20. travanj 2024 06:55