CROPIX
POTENCIJALNI TRANSFER

STIGLA 'POVRATNA INFORMACIJA' O BRAZILCU U MAKSIMIRU On nije 'novi Gavranović' i ne bi imao sigurno mjesto u prvoj momčadi!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. listopad 2018. 16:06

Hoće li Rijekin Brazilac Heber doći u Dinamo? Očijukaju Modri s tim transferom već godinu dana, još prošle zime, počeli su u Maksimiru razgovori oko Hebera. No, tada je on bio ozlijeđen, nije se znalo kad bi mogao doći u formu i Modri su ipak odustali. A i bilo bi previše u jednom prijelaznom roku iz Rijeke dovesti i Gavranovića i Hebera.

Okrenuli su se potom Zagrepčani Erosu Grezdi, međutim, na kraju je stigao Izet Hajrović. Pokazalo se pola godine kasnije da je to bila dobra odluka. Onda je stiglo ljeto, sama završnica prijelaznog roka, Heber je opet bio blizu Maksimira, ali - opet ništa.

Posložena situacija

Hoće li zima doista donijeti taj transfer i što bi Heber mogao donijeti Dinamu?

Mišljenja su da u ovom trenutku Dinamu ne treba Heber. Radi se o kvalitetnom igraču, posebice za HNL, solidnom strijelcu, ali, Modri u napadačkom dijelu momčadi imaju trenutno jako posloženu situaciju. Nenad Bjelica “zatvorio” je krila Hajrovićem i Oršićem, koji vrhunski ispunjavaju sve zahtjeve, Hajrović je posebno ofenzivno inspiriran, Oršićeva “forca” je i bezrezervna trka, s klupe prilike čekaju “ljevonogi Beckham” Kadzior, tu su mladići Menalo i Marin, vraća se i Šitum, koji je također Bjeličin izbor.

Rijeka, 070318.
Stadion Rujevica. 
Utakmica 23. kola HT 1. lige,
HNK Rijeka - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

U napadu su, pak, Gavranović, Budimir i Petković, teško bi i na toj poziciji četvorica imali adekvatnu minutažu. Trenutno, znači, kupovina Hebera nema neko nogometno pokriće, pitanje je kako bi se Rijekin Brazilac uklopio u ovu priču, uostalom, da je bio nasušno potreban ljetos, vjerojatno bi i sam Bjelica inizistirao na njegovu dovođenju.

Neki mogući dolazak Hebera uspoređuju s lanjskim dolaskom Gavranovića, no nemaju njih dvojica baš previše poveznica. Gavranović je, prvo, bio želja svih u Dinamu, bio je nužan u napadu, k tome je i sam želio u Dinamo, za koji navija od malih nogu, a i švicarski je reprezentativac. A i šest mjeseci kasnije istjecao mu je ugovor. Dinamo ga je, zapravo, dobio vrlo povoljno, Gavranović je bio prava meta i pravi “ubod”, znalo se da će odmah ugrabiti mjesto u prvih 11.

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX

Možda to nije ključna stvar, ali je znakovita, Bjelica osim Theophile-Catherinea nije potpisao nijedan dolazak igrača izvan “slavenskog kruga”, to je karakter i mentalitet koji želi u momčadi, igrače bez velike jezične barijere (istina, Heber je godinama u HNL-u) koji se brzo mogu uklopiti. Jasno, nema zbora kad se radi o nekome poput Theophilea, za kojega se odmah zna da je pojačanje i igrač za udarnu momčad, ali Heber nema nikakvo jamstvo da bi bio prvotimac.

Uvijek je moguće

Naravno, s poslovne strane, ako bi Heber bio znatno jeftiniji nego se pričalo ljetos (spominjalo se oko dva, dva i pol milijuna eura), a istovremeno bi to bio i financijski izlazak u susret Rijeci, onda bi taj transfer po načelu “nije koštao mnogo, a uvijek ga Dinamo može nekamo prodati”, imao logiku. Dakako, uvijek je moguće da na zimu i netko ode iz Maksimira, pa će Modri morati osvježiti momčad... Samo, je li Heber onda “taj”? U ovom se trenutku čini se da mogu preživjeti i bez njega.

Linker
23. travanj 2024 19:00