Zeljko Hajdinjak / CROPIX
NEOČEKIVAN RASPLET

ŠTO SE SKRIVA IZA RAZLAZA KOJI JE IZNENADIO HRVATSKU NOGOMETNU JAVNOST 'Težak je tjedan iza mene, ovakav rasplet nisam očekivao...'

VARAŽDIN Razlaz kluba i trenera koji je vratio Varaždince Prvu ligu, pripreme počinje dosadašnji pomoćnik Zoran Kastel
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. lipanj 2019. 22:05

Branko Karačić više nije trener NK Varaždina. Vijest je objavljena još prije dva dana, a klub se priopćenjem obratio javnosti. U njemu stoji kako se Karačić s Upravom kluba nije uspio dogovoriti oko nastavka suradnje. Prije toga se pak doznalo da je početak ljetnih priprema Varaždina odgođen s ponedjeljka na srijedu.

- Gospodinu Karačiću zahvaljujemo na njegovu profesionalnom radu i ostvarenim rezultatima u prošloj sezoni te mu želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem trenerskom radu - stoji u izjavi predsjednika kluba Stjepana Cveka.

Pokušali smo od njega doznati i nešto više o razlozima prekida suradnje. Cvek je pristao na razgovor, ali je ostao prilično zakopčan.

Varazdin, 311018.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 1/8 finala Kupa Varazdin - Rijeka.
Na fotografiji: Branko Karacic, trener Varazdina.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Bez novog imena

- Nismo se dogovorili za dalje. Mislili smo da ćemo se dogovoriti, jer bismo u suprotnom raskid napravili odmah, na kraju prošle sezone. Zahvalni smo Karačiću na svemu što je napravio u našem klubu, ali nema potrebe izlaziti u javnost pričom oko detalja.

U pripreme će Varaždince povesti Zoran Kastel, dosadašnji Karačićev pomoćnik. On će do daljnjeg biti v. d. trenera.

- Nemamo nikakvo ime u ovom trenutku. Krenut ćemo s našim trenerima pa ćemo vidjeti...

Kakva je situacija s igračkim kadrom? Kad očekujete nova lica?

- Svi igrači ostaju, iznimka je samo Čelić koji je otišao u Goricu. Nastojimo dovesti igrače koji će biti pojačanja, a ne samo popuna broja. Čekamo da prvoligaši iskristaliziraju svoje rostere, obično im ostane višak koji bi nama bio zanimljiv. Smatram da imamo dosta dobru, domaću momčad, no jasno nam je da je moramo nadograditi s još par igrača - kazao je na kraju Stjepan Cvek.

Branko Karačić nam je jučer potvrdio vijest o odlasku s hrvatskog sjevera.

- Točno je, više nisam trener. Nismo se uspjeli dogovoriti oko nastavka suradnje. Ponosan sam na ovu lijepu priču koju smo zajedno ispisali s Varaždinom, na povijesni uspjeh koji smo ostvarili osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi i ulaskom u Prvu ligu. Istodobno mi je žao što se ta suradnja neće nastaviti - rekao je sad već bivši učitelj varaždinskih nogometaša.

Neočekivani rasplet

Što je dovelo do prekida suradnje?

- Ne bih više ništa komentirao.

Je li problem bio u financijama ili možda u igračkom kadru u kojem zasad nema ni jednog pojačanja?

- Doista ne bih išao dalje od ovog. Težak je tjedan iza mene, a ovakav rasplet nisam očekivao, nadao sam se da ću ostati u Varaždinu i u prvoligaškom društvu.

Što ćete dalje, imate li kakve planove?

- Zasad ne - zaključio je Karačić.

Nije baš krenulo dobro za Varaždin nakon povratka u elitni rang hrvatskog nogometa koji je ostvaren upravo s Karačićem za kormilom. Početak priprema je odgođen, valjda će danas napokon krenuti varaždinska družina s radom. Vrijeme ide, uskoro će srpanj i start novog prvenstva.

Oko 20. srpnja Varaždin će odigrati utakmicu 1. kola, a raspored baš i ne nudi olakšanje. Na startu Varaždin čeka gostovanje na Rujevici kod Rijeke, drugoplasirane momčadi iz prošle sezone...

Linker
24. travanj 2024 14:58