STEPHANE DE SAKUTIN AFP
PAZITE OVE PROGNOZE

'ŠTO STE ONO REKLI, KOLIKO ĆE VRIJEDITI MBAPPE?' Europarlamentarac će nogometni svijet dignuti na noge: 'Bit će kao poslije nuklearnog napada...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2020. 23:10

Mnogo smo posljednjih dana pisali i slušali o tome kako će pandemija koronavirusa utjecati na vrijednost nogometaša na njihovom tržištu. Padovi se već bilježe, pala je i cijena hrvatskim igračima, kao i ukupna vrijednost HNL-klubova. To je neminovnost, a pravi padovi su tek započeli.

Posljednjih su godina cifre po pitanju odštete za transfere dostizale enormne brojke, a prije nego što će na scenu stupiti korona, pisalo se i o novim rekordima, o cijenama od 300-400 milijuna eura... Međutim, od toga, čini se, neće biti ništa.

Zaustavit će se rapidno trošenje novca, i to na način da će klubovi jednostavno morati funkcionirati na drugačiji način. Ne samo kada je kupoprodaja u pitanju, več sveukupno. Materijalnim će se resursima drugačije upravljati. To je u svojoj izjavi dao naslutiti i europarlamentarac Daniel Cohn-Bendit.

On je u intervjuu za Ouest France rekao da slobodno možemo zaboraviti na transfere koji su, poput Neymarovog iz Barcelone u PSG dosezali cifre preko 200 milijuna eura.

- Što mislite, koliko će u ovoj krizi ili malo nakon nje vrijediti trenutno najskuplji igrač svijeta, Kylian Mbappe? Kažete, 200 milijuna eura kao danas? Ne bih se složio. Mislim da će prije biti negdje oko 35, eventualno 40 milijuna eura - kazao je Bendit.

- Ova kriza će žestoko udariti na profesionalni sport. Bit će to kao da je bio nuklearni napad i da sve moramo ponovno graditi. Bit će potrebna potpuna reorganizacija i to ne samo preko nogometaša, već i na polju televizijskih prava i marketinga - dodaje.

Linker
18. travanj 2024 18:16