Screenshot: Sport
NEZAHVALAN POTEZ

'STOP RAKITIĆ!' VATRENI OSVANUO NA NASLOVNICI, ŠPANJOLCI PIŠU O VELIKOM PREOKRETU U KARIJERI HRVATSKOG ASA 'Razočaranom Rakitiću nisu izašli u susret'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2019. 10:58

Ivan Rakitić bio je jedna od velikih priča ovoga prijelaznog roka. Iako je mercato u Španjolskoj zatvoren, nekoliko je velikih najava o potencijalnim transferima hrvatskog reprezentativca razbuktalo maštu navijača.

Za Raketu su navodno bili zainteresirani Chelsea i Manchester United, a u televizijskoj emisiji 'El Chiringuito' otkriveno je kako Rakitić na stolu ima veliku ponudu milanskog Intera. Ipak, nekoliko dana kasnije Rakitićev menadžer Arturo Canales odbacio je sve glasine i poručio kako Raketa želi ostati u klubu.

Ipak, naslovnica španjolskog Sporta u srijedu kaže kako Katalonci imaju drugačije planove kada je hrvatski nogometni reprezentativac u pitanju. Naime, spomenuti list navodi kako Raketa želi produžiti ugovor s Barcelonom u kojem želi nešto veću plaću, što su mu Katalonci i obećali, ali navodno je došlo do preokreta.

Soccer Football - Copa del Rey - Quarter-Final - Second Leg - FC Barcelona v Sevilla - Camp Nou, Barcelona, Spain - January 30, 2019  Barcelona's Ivan Rakitic celebrates scoring their second goal    REUTERS/Albert Gea - RC19D5A19D60
REUTERS/Albert Gea

- Nogometaš koji je prošlog ljeta odbio milijunsku ponudu drugog kluba i traži bolji ugovor, ali u klubu još uvijek nisu niti krenuli u pregovore s njim. Rakitiću je poručeno kako ne može dobiti bolji ugovor nakon posljednjih transfera i obnova ugovora s drugim igračima. Situacija u nadolazećim tjednima bi mogla biti napeta, jer, Rakitić bi mogao pritisnuti vodeće ljude Barcelone činjenicom da ga traže klubovi poput Chelseaja, Manchester Uniteda, Bayerna, Juventusa i Intera. Ako u klubu ne popuste, Rakitić bi mogao razmisliti o drugim opcijama i uskoro napustiti klub. PSG je već bio ponudio 90 milijuna eura u kolovozu i Barca je doista bila u iskušenju da ga proda, ali trener Valverde i sam igrač su ga spriječili u tome, ovo ljeto sve bi moglo biti drugačije - piše Sport.

- Želim uživati u nogometu i u Barceloni. Ovdje želim biti još puno godina, no prije svega želim odigrati odličnu sezonu i osvojiti puno trofeja - izjavio je nedavno Rakitić.

Rakitić je došao u Barcelonu u ljeto 2014. godine od kada je standardni član udarne postave. U kolovozu je, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je osvojio s Hrvatskom srebrnu medalju, zatražio od Barcelone produženje ugovora. Sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2021. godine, a također valja istaknuti kako je Hrvat prošle sezone bio igrač s najvećom minutažom kod trenera Valverdea.

Linker
23. travanj 2024 21:12