Tony Marshall/Getty Images
KONAČAN RASPLET TRANSFER-SAPUNICE

SVE JE BILO SPREMNO ZA PREDSTAVLJANJE, A ONDA JE USLIJEDIO ŠOK NA RUJEVICI Propada veliki transfer, bivši napadač Vatrenih bez dogovora s Kinezima!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2017. 15:14

Riječani su, s trofejem Atlantic Cupa, jučer iz Portugala poletjeli za Rijeku. Sretni, poletni, radosni, očekivali su novu pobjedu, onu na transfernom terenu. Nikica Jelavić trebao ih je čekati na Rujevici i ovih dana i potpisati ugovor. Te poslati poruku Dinamu! No, upravo je stigla potvrda Rijekina sportskog direktora Ivana Mancea da do transfera ipak - neće doći. Dogodio se tako veliki preokret i Jelavić ne dolazi na Rujevicu.

Što se, dakle, dogodilo, kako može propasti transfer u kojemu su, praktički, dogovoreni svi detalji između Rijeke i igrača? Može, jer se Jelavić, kako čujemo, još nije uspio dogovoriti s Beijingom oko raskida ugovora. Kinezi baš ne padaju na ‘emocije’ i najavu o nikad neizvjesnijem i uzbudljivijem HNL proljeću, ne zanima ih Rijekina povijesna šansa, niti Jelavićeva želja da napusti njihov klub i vrati se kao zvijezda u Hrvatsku.

Informacije s Dalekog istoka, a koje su jučer došle i do Hrvatske, govore da je priča zapela na Jelavićevim pregovorima s Kinezima i da, kako sad stvari stoje, rječka uprava mora tražiti novoga pojačanja. Šokantno, svakako, već su se, navodno, znali i termini liječničkih pregleda, planirano je i svečano predstavljanje, da ne pričamo da su Rijekini navijači Jelavića već proglasili svojim, Rujevicu je zahvatila ‘mala euforija’. A nije tajna da su i u Maksimiru grizli nokte, smatrajući, u neslužbenim razgovorima, Jelavićev dolazak velikim Rijekinim potezom u međudobnom ‘fightu’. Ali, utrka bi se sad mogla usmjeriti u Dinamovom smjeru.

Rijekin strateg Matjaž Kek već je pripremao i zamišljao ekipu s Jelavićem u vrhu napada, pa ovaj preokret predstavlja veliki udarac za klub s Rujevice.

Linker
16. travanj 2024 16:28