REUTERS/Juan Medina
LJETNI PRIJELAZNI ROK

SVE JE DOGOVORENO: ULOGA LUKE MODRIĆA U NOVOM REALU JE JASNA Pred Ivanom Rakitićem je veliki izazov, još petorica Hrvata na prekretnici karijere

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 21. svibanj 2019. 14:49

Ivan Rakitić je s Barcelonom obranio naslov prvaka. Ima ugovor do 2021. i želi nastaviti igrati ondje, no inzistira na većoj plaći i produženju ugovora. Od idućeg mjeseca se očekuju razgovori njegova zastupnika s klupskim predsjednikom Bartomeuom. Trener Ernesto Valverde je 31-godišnjeg veznjaka koristio ove sezone u 53 utakmice, koliko ih je odigrao još jedino Sergio Busquets. Želi ga u momčadi i iduće sezone.

Napadač Nikola Kalinić nakon godinu dana u Atleticu nema veliku minutažu, no nakon 24 utakmice, uglavnom s klupe, i četiri zabijena pogotka ne razmišlja o odlasku iz Madrida. Unatoč medijskim nagađanjima kako bi mogao otići njegov stav je zasad nepromijenjen - ostati i boriti se za mjesto u momčadi. Atletico još uvijek nije odlučio što s desnim bekom Šimom Vrsaljkom.

BARCELONA, SPAIN - MAY 12: Ivan Rakitic of FC Barcelona leaves the pitch during the La Liga match between FC Barcelona and Getafe CF at Camp Nou on May 12, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

Ovo ljeto su ga htjeli prodati Interu, no nakon što se tijekom posudbe u Italiji ozlijedio i prošao operaciju, ta je mogućnost otpala. Iz Atletica, međutim, odlazi Juanfran, A mediji nagađaju da bi klub mogao prodati i prvog desnog beka Ariasa nakon samo godine dana, o čemu nema potvrde.

Soccer Football - Champions League Final - Real Madrid v Liverpool - NSC Olympic Stadium, Kiev, Ukraine - May 26, 2018   Real Madrid coach Zinedine Zidane celebrates winning the Champions League with Luka Modric    REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Hannah McKay

Luka Modrić je ove sezone pokušavao pomoći Real Madridu, no fizičko i psihološko iscrpljivanje tijekom Svjetskog prvenstva ostavilo je traga na njemu. Sa šest asistencija, koliko ih je imao i Karim Benzema, 33-godišnji vezni igrač bio je najbolji asistent momčadi. Poručio je kako namjerava ostati u Real Madridu, a klub da je dogovoreno produženje ugovora za godinu dana do ljeta 2021.

Kao najstariji igrač u svlačionicu trebao bi biti dio novog projekta trenera Zinedinea Zidanea.

Dvojbe oko Kovačića

Hoće li se u njemu naći i Mateo Kovačić, kojem posudba u Chelseaju istječe 30. lipnja, zasad je nepoznato. Chelsea nema pravo otkupa ugovora, no Kovačić želi negdje igrati. Real Madrid je ranije poručio da ga ne namjerava prodati ovo ljeto, no ne isključuje novu posudbu, ali u posljednje vrijeme se spominje mogućnost da bude dio transfera Edena Hazarda iz Chelseaja u Real.

REUTERS/Peter Nicholls
REUTERS

Sevilla je u siječnju htjela otkupiti Marka Roga od Napolija, no talijanski klub je pristao na posudbu koja završava idući mjesec. Tijekom četiri mjeseca 23-godišnji veznjak je sudjelovao u 13 utakmica. U Sevillu se vratio bivši sportski direktor Monchi, pa će biti obavljeni razgovori s njime. Rog nema ništa protiv ostanka na jugu Španjolske.

Napadač Duje Čop je izborio ostanak u ligi s Valladolidom, no ozljede i privatni problemi bili su ga udaljili s nogometnih terena, pa su izostali pogoci. Sljedeći mjesec mu istječe jednogodišnja posudba, te bi se trebao vratiti u belgijski Standard. Idućih dana će razgovarati njegov zastupnik s upravom, nakon čega će biti poznata Čopova sudbina.

Linker
23. travanj 2024 22:12