Screenshot: Twitter
STIGAO NA PREPORUKU 'IZVANA'

SVE JE RIJEŠENO, NOVI IGRAČ POTPISUJE ZA DINAMO! Dočekan je uz više pompe nego Dani Olmo, ali Bjelica je već najavio što ga čeka na Maksimiru

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2020. 00:09

U utorak poslijepodne je mladi Argentinac Matias Godoy (18) obavio liječnički pregled, sve je prošlo dobro, tako da će sad već bivši igrač Atletico de Rafaela potpisati ugovor o posudbi do ljeta. Modre će prema argentinskim izvorima posudba koštati 300 tisuća eura, a nakon njenog isteka, ugovor mladog napadača će se moći otkupiti za 1,5 milijuna eura.

Dolazak Godoya izazvao je veliku pozornost svih naših medija, gotovo veću od one kad je iz Barcelone u Dinamo dolazio Dani Olmo.

Uzevši u obzir promjenu medijske scene koja danas uglavnom na portalima vabi što veći broj klikova, ipak se pomalo pretjeruje u najavama dolaska Argentinca. Negdje ga se naziva pojačanjem, što je naravno totalna besmislica, jer dečko ne dolazi kod Nenada Bjelice, koji nam je i sam kazao da će biti priključen drugoj momčadi Dinama.

Tu će se tek trebati dokazati, pa ćemo onda vidjeti o kakvom se nogometnom materijalu radi. Uostalom, Dinamo ima ogroman rejting, ako se netko naziva pojačanjem za maksimirski klub, onda to zaista mora biti prava klasa, istinski kapitalac. Zasada se Godoy može okarakterizirati ipak samo kao nepoznanica.

Ono što se može tretirati kao pretpostavka talenta jest činjenica da je igrao za argentinsku U-17 selekciju, a dolazi iz malog kluba. Međutim, isto tako valja navesti da je ove sezone za svoj klub koji igra drugu argentinsku ligu odigrao malo minuta, niti jednu kompletnu utakmicu. Igrao je na pet utakmica, ukupno tek 150 minuta.

Posljednju utakmicu za Ateltico de Rafaela odigrao je 23. studenog prošle godine, točno 26 minuta. Nije postigao niti jedan pogodak, nije upisao niti jednu asistenciju. Zato treba biti oprezan pri najavama 'budućeg Olma'.

Godoy je u modri klub stigao na preporuku, koja je prvo stigla iz Italije, pa nakon toga i iz SAD-a. Međutim, ta priča oko dolaska Argentinca u sebi nosi jednu posebnu zanimljivost koja se definitivno treba potencirati. Dinamu se danas nude mladi igrači iz svih dijelova svijeta.

Ta činjenica pokazuje značaj maksimirskog kluba u europskim i svjetskim relacijama. Dani Olmo je svakako perjanica blistave prakse koju je promovirao Zdravko Mamić, a kakva je na snazi niz godina. Mnogi mladi dečki, ali i oni stariji, stasali su u Dinamu, mnogi od njih postali su reprezentativci i zatim prvotimci najjačih europskih klubova.

Posljednja potvrda su i slučajevi Brunu Petkovića i Mislava Oršića koji su niz godina lutali, da bi dolaskom u plavi dom postali hrvatski reprezentativci, a slijedećeg ljeta će vjerojatno biti nositelji unosnih inozemnih transfera. U njhovom slučaju presudan je bio stručni faktor Nenada Bjelice, ali i prije dolaska uspješnog Dinamovog trenera, u Dinamu se se odgajali dečki koji su kasnije pokazivali nogometnu izvrsnost.

Hoće li to biti i u slučaju Godoya, vidjeti ćemo. Ali eto, i kad je Dani Olmo, doduše tada dvije godine mlađi od Argentinca, došao u Dinamo, startao je u drugoj momčadi...

Linker
19. travanj 2024 14:43