Foto: Duje Klaric / CROPIX
POSLJEDNJA UTAKMICA

SVIMA JE JASNO DA JE BURIĆ VEĆ SADA BIVŠI JER TAKO ŽELE - ONI Na Poljudu se ponavlja isti scenarij kao prije tri godine? Tada je Hajduk preuzeo...

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 10. prosinac 2019. 11:21

Predsjednik Hajduka Marin Brbić je odlučio:

- Trener Damir Burić će voditi momčad i protiv Istre 1961, u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva.

Brbić je to najavio uz ispriku navijačima zbog posljednjih slabijih rezultata, to jest kako je “nezadovoljstvo javnosti opravdano”. I dalje, dao je obećanje kako će ubrzo odabrati sportskog direktora i njemu prepustiti provjeru trenutnog stanja i dati odriješene ruke za odlučivanje o struci.

Tako je trener Burić praktično dobio treći popust, prvi je bio poslije dva poraza u prvenstvu i Kupu protiv Gorice, drugi nakon katastrofalnog poraza od Rijeke na Poljudu i sad treći, poslije neuspjeha protiv Intera. Može se zaključiti da će predsjednik prepustiti novaku u klubu da sastavi stručnu križaljku, odredi trenere, skaute i druge stručnjake, pa je opravdana bojazan da će se dogoditi isti scenarij kao kad je na Poljud iz Osijeka, tko zna po kakvim mjerilima i vezama, sletio bivši Ivan Kos.

SPORTSKI DIREKTOR

Treba pretpostaviti da je budući sportski direktor upoznat sa stanjem u Hajduku, kao i da mu je namjera ostati na Poljudu duže vrijeme. A to automatski znači da neće donositi odluke onako “preko koljena”. Ipak, lako je zaključiti da je Damir Burić već bivši, jer tako traže navijači. Pitanje je koji su to navijači, oni iz udruge Naš Hajduk ili kluba navijača Torcida, ili se radi o bezimenoj, amorfnoj grupi, kojima je li bitno dokazivanje svoje moći.

GLATKA SKUPŠTINA

A te snage se predsjednik Brbić baš plaši s obzirom na to da su mu u slučaju neposluha u stanju izvjesiti transparent sličnog tipa kao i Šolti Buriću. Ono, kako je besmrtni Vinko Coce zapjevao o Tučepima, s početnim stihom “ako pitaš galeba” i s navijačkim dodatkom “otpremnina”. Logično je i razumno da ljudi iz vodstva Hajduka nastoje udovoljiti svojim navijačima, ali je isto tako nerazumno da im se ugađa u svakom pogledu samo da bi članovi Nadzornog odbora zajedno s predsjednikom sačuvali svoju fotelju.

U jednom trenutku, u razdoblju kada je u klubu kao pojačanje Brbiću doveden Lukša Jakobušić, dalo se naslutiti da će se utišati utjecaj navijača, kojima je poručeno “pustite nas da radimo kako najbolje znamo”.

Inače, održana je redovna skupština udruge Naš Hajduk, sve točke dnevnog reda su glatko usvojene, pa i jedna promjena statuta o načinu pokretanja referenduma o radu udruge. Skupštinari su se pobrinuli da betoniraju status svoje udruge, jer će inicijator eventualnog referenduma morati prikupiti dvije tisuće potpisnika, a onda bi za prihvaćanje referenduma bila potrebna dvotrećinska većina članova (ne kao do sad natpolovična).

Linker
12. travanj 2024 11:50