Goran Jozinović (lijevo)
 CROPIX
STVARA SE NEŠTO VELIKO

TAKVA GUŽVA DUGO NIJE VIĐENA U PROSTORIJAMA SLAVNOG HRVATSKOG KLUBA, POVRATNIK U PRVU LIGU DOVEO POLA MOMČADI Novo pojačanje i bivši kapetan Hajduka

Najzvučnije pojačanje Varaždina je Goran Jozinović (28), dugogodišnji igrač i kapetan Hajduka sa 137 nastupa u seniorskoj momčadi Bijelih
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 16. srpanj 2019. 18:24

Napunila se trofejna dvorana na katu zapadne tribine stadiona NK Varaždin danas malo poslije podneva. Poslije dugo vremena došao je zapažen broj novinara, fotoreportera i snimatelja, a sa druge strane čak petorica novih igrača novog prvoligaša. Nakon Dominika Glavine (26) koji je bio prethodnica liste novih igračkih lica, službenu promociju imali su već prije angažirani Tomislav Turčin (22) i Jamal Bajandouh (26). Uz njih predstavljena je trojka s kojom je postignut dogovor za predstojeću sezonu ili duže.

Varaždinskim nogometnim poklonicima sigurno je najpoznatiji Neven Đurasek (20), igrač srednjeg reda koji je iz kluba u Zagrebačkoj ulici otišao 2015. godine u zagrebački Dinamo gdje je nastupao za juniorei drugu momčad, a jedno vrijeme na prvoligaškoj sceni za Lokomotivu. S Modrima je prošao ovoljetne pripreme i sigurno je dobro pripremljen za nastupajuću sezonu.

Varazdin,160719.
Predstavljanje novih igraca NK Varazdin.

Foto: NK Varazdin / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji s lijeva: Tomislav Turčin, Neven Đurasek, Goran Jozinovć, Vitali Lisaković i Jamal Bajandouh

Međutim, najzvučnije pojačanje je jedan bivši igrač Hajduka. Obrambene redove pojačat će Goran Jozinović (28), dugogodišnji igrač i kapetan Hajduka sa 137 nastupa u seniorskoj momčadi, uz to i 2012/13. godine nagrađen Hajdučkim srcem od Torcide.

Jozinović je ostavio trag u Hajduku, "bijeli" mu svojedobno nisu ponudili produženje ugovora, a u međuvremenu su na lijevom beku Bijelih prodefilirali i otišli u povijest Hrvoje Milić, Marko Pejić, Hysen Memolla, Andre Fomitschow, Steliano Filip...

Kako god, branič iz Kaštela je iz Hajduka otišao 2015. u Lugano, tamo ga je trenirao i poznati Čeh Zdenek Zeman koji je najviše u Italiji radio. Zadnje dvije godine igrao je Joza u redovima švicarskog drugoligaša Schaffhausena.

I sad u najboljim godinama za nogometaša, sa 28 na leđima vraća se Jozinović u HNL, iskoristio je poziv i interes novog prvoligaša Varaždina i priključio im se. Već u drugom kolu Jozinović će na svoje splitske "bijele".

NK Varazdin / CROPIX
CROPIX
Neven Đurasek i Goran Jozinović

Napadačku konkurenciju Varaždina ove sezone pojačat će Vitali Lisakovich (21) koji je stigao na posudbu iz bjeloruskog Shaktara Soligorsk. Prije dvije godine došao je na posudbu u Dinamo II a u prošlom prvenstvu u dresu Rudeša postigao je u 14 nastupa 4 pogotka u 1. HNL.

Pozdravljajući nove igrače predsjednik Stjepan Cvek je naglasio: - Malo se otegnulo, ali isplatilo se. Ponuda je bila brojna no zadovoljni smo odabirom. Ovo je početak priče našeg kluba u cilju da prvo postanemo stabilan prvoligaš, a onda se uključimo u borbu za Europu. Igračima jamčimo da će im osigurati uvjete kakvi doliče prvoligašu, a dugoročno želimo opet zauzeti mjesto kakvo je u hrvatskom nogometu imao nekadašnji prvoligaš Varteks.

Zadovoljtvo nije skrivao niti trener Borimir Perković: - Stvarno se veselim ovim igračima u našoj svlačionici. Vjerujem da ćemo od njih imati koristi i pomoći kod unapređenja naše igre. Kao treneru mi je drago da smo dobili igrače za koje se može reći da su prava pojačanja.

Linker
24. travanj 2024 01:54