Foto: Paun Paunovic / CROPIX
CROPIX

Goran Jozinović (lijevo)

STVARA SE NEŠTO VELIKO

TAKVA GUŽVA DUGO NIJE VIĐENA U PROSTORIJAMA SLAVNOG HRVATSKOG KLUBA, POVRATNIK U PRVU LIGU DOVEO POLA MOMČADI Novo pojačanje i bivši kapetan Hajduka

AUTOR:
  • Slaven Alfirević,
  • Ivan Herceg

 • OBJAVLJENO:
 • 16.07.2019. u 16:24

 • Najzvučnije pojačanje Varaždina je Goran Jozinović (28), dugogodišnji igrač i kapetan Hajduka sa 137 nastupa u seniorskoj momčadi Bijelih

  Napunila se trofejna dvorana na katu zapadne tribine stadiona NK Varaždin danas malo poslije podneva. Poslije dugo vremena došao je zapažen broj novinara, fotoreportera i snimatelja, a sa druge strane čak petorica novih igrača novog prvoligaša. Nakon Dominika Glavine (26) koji je bio prethodnica liste novih igračkih lica, službenu promociju imali su već prije angažirani Tomislav Turčin (22) i Jamal Bajandouh (26). Uz njih predstavljena je trojka s kojom je postignut dogovor za predstojeću sezonu ili duže.

  Varaždinskim nogometnim poklonicima sigurno je najpoznatiji Neven Đurasek (20), igrač srednjeg reda koji je iz kluba u Zagrebačkoj ulici otišao 2015. godine u zagrebački Dinamo gdje je nastupao za juniorei drugu momčad, a jedno vrijeme na prvoligaškoj sceni za Lokomotivu. S Modrima je prošao ovoljetne pripreme i sigurno je dobro pripremljen za nastupajuću sezonu.

  Varazdin,160719.
Predstavljanje novih igraca NK Varazdin.
Foto: NK Varazdin / CROPIX
  CROPIX

  Na fotografiji s lijeva: Tomislav Turčin, Neven Đurasek, Goran Jozinovć, Vitali Lisaković i Jamal Bajandouh

   

     

  Međutim, najzvučnije pojačanje je jedan bivši igrač Hajduka. Obrambene redove pojačat će Goran Jozinović (28), dugogodišnji igrač i kapetan Hajduka sa 137 nastupa u seniorskoj momčadi, uz to i 2012/13. godine nagrađen Hajdučkim srcem od Torcide.

  Jozinović je ostavio trag u Hajduku, "bijeli" mu svojedobno nisu ponudili produženje ugovora, a u međuvremenu su na lijevom beku Bijelih prodefilirali i otišli u povijest Hrvoje Milić, Marko Pejić, Hysen Memolla, Andre Fomitschow, Steliano Filip...

  Kako god, branič iz Kaštela je iz Hajduka otišao 2015. u Lugano, tamo ga je trenirao i poznati Čeh Zdenek Zeman koji je najviše u Italiji radio. Zadnje dvije godine igrao je Joza u redovima švicarskog drugoligaša Schaffhausena.

  I sad u najboljim godinama za nogometaša, sa 28 na leđima vraća se Jozinović u HNL, iskoristio je poziv i interes novog prvoligaša Varaždina i priključio im se. Već u drugom kolu Jozinović će na svoje splitske "bijele".

  NK Varazdin / CROPIX
  CROPIX

  Neven Đurasek i Goran Jozinović

    

  Napadačku konkurenciju Varaždina ove sezone pojačat će Vitali Lisakovich (21) koji je stigao na posudbu iz bjeloruskog Shaktara Soligorsk. Prije dvije godine došao je na posudbu u Dinamo II a u prošlom prvenstvu u dresu Rudeša postigao je u 14 nastupa 4 pogotka u 1. HNL.

  Pozdravljajući nove igrače predsjednik Stjepan Cvek je naglasio: - Malo se otegnulo, ali isplatilo se. Ponuda je bila brojna no zadovoljni smo odabirom. Ovo je početak priče našeg kluba u cilju da prvo postanemo stabilan prvoligaš, a onda se uključimo u borbu za Europu. Igračima jamčimo da će im osigurati uvjete kakvi doliče prvoligašu, a dugoročno želimo opet zauzeti mjesto kakvo je u hrvatskom nogometu imao nekadašnji prvoligaš Varteks.

  Zadovoljtvo nije skrivao niti trener Borimir Perković: - Stvarno se veselim ovim igračima u našoj svlačionici. Vjerujem da ćemo od njih imati koristi i pomoći kod unapređenja naše igre. Kao treneru mi je drago da smo dobili igrače za koje se može reći da su prava pojačanja.

  Iz drugih medija